21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Διοίκηση Νοσοκομείου Χανίων: Η Ένωση Γιατρων ΕΣΥ ν. Χανίων ψεύδεται

Ημερομηνία:

Σε σημαντικές καταγγελίες προχώρησε χθες με απόφασή της η Γενική Συνέλευση των Νοσοκομειακων Ιατρών Χανιων σχετικά με τον νέο Οργανισμού του Νοσοκομείου Χανίων που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τη Διοίκηση του νοσοκομείου. Όπως αναφέρεται, δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με τους γιατρούς ενώ δε λαμβάνονται υπόψη προηγούμενες προτάσεις αποφάσεις, εξαφανίζονται τομείς όπως της Ιατρικής Απεικόνισης και Μονάδες όπως των Οξέων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι ο νέος «οργανισμός» έβριθε λαθών και παραλείψεων τέτοιων που σε ορισμένα νευραλγικά τμήματα όπως το Νευρολογικό τμήμα και το Φαρμακείο του νοσοκομείου καθιστατο αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας τους.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρεται, όλα είναι κυριολεκτικά “γραμμένα στο πόδι από άγνωστους συντάκτες” σημειώνοντας ότι ακούστηκε από θεσμικά χείλη ότι το σχετικό κείμενο “συντάχθηκε από κάποιον υπάλληλο του Νοσοκομείου που «ξέρει από οργανισμούς»”

Σε αυτές και άλλες καταγγελίες απαντά με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων χαρακτηρίζοντας όσα αναφέρουν οι γιατροί ως “ψεύδη”.

Διαβάστε τι αναφέρεται:

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή λύπη μας για τον ολισθηρό δρόμο που αποφάσισε να ακολουθήσει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ (ΕΓΕΣΥ) Ν. Χανίων προκειμένου να αντιπαρατεθεί με ψεύδη στην προσπάθεια που καταβάλλει η Διοίκηση του Νοσοκομείου για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας.

Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο την ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥ, η οποία ήταν αποτέλεσμα της τρίτης επαναληπτικής γενικής συνέλευσης των μελών της που διεξήχθη στις 12 Μαρτίου 2019, στην οποία παρέστησαν περίπου 20 από τους 242 γιατρούς μέλη της Ένωσης.

Στην ανακοίνωση γίνεται επανειλημμένως λόγος για «εν κρυπτώ διαδικασία» που ακολούθησε η Διοίκηση του νοσοκομείου κατά την διαδικασία σύνταξης του νέου Οργανισμού που πρότεινε στο Υπουργείο Υγείας.

Η πραγματικότητα έρχεται όμως να διαψεύσει την ΕΓΕΣΥ, καθώς με έγγραφο του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου (κατόπιν υπόδειξης του Διοικητή) στις 02-02-2017 ζητήθηκε από τους Διευθυντές και τους Επιστημονικά Υπεύθυνους όλων των Τμημάτων να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους για το νέο Οργανισμό.

Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν –καταθέτοντας γραπτώς τις προτάσεις τους- οι 31 από τους 34 Διευθυντές και Επιστημονικά Υπεύθυνοι των Τμημάτων του Γ.Ν. Χανίων και υπάρχουν τα σχετικά πρωτοκολλημένα έγγραφα  στη διάθεση του μελών της ΕΓΕΣΥ προκειμένου να «φρεσκάρουν» τη μνήμη τους.

Θεωρούμε ότι η μνήμη τους είναι ιδιαίτερα ασθενής,  καθώς τα έγγραφα αυτά τα παρουσίασε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και κατά την διάρκεια της επίμαχης τρίτης επαναληπτικής συνέλευσης της ΕΓΕΣΥ στις 12 Μαρτίου 2019 στους 20 παριστάμενους γιατρούς.

Τα ψεύδη όμως της ΕΓΕΣΥ –στην ανακοίνωση που εξέδωσε- συνεχίζονται, καθώς:

-1. Κάνει λόγο για «εξαφάνιση του Τομέα Ιατρικής Απεικόνισης», οποίος βέβαια δεν εξαφανίζεται αλλά συνενώνεται σε έναν με τον Εργαστηριακό Τομέα.

-2. Κάνει λόγο για «εξαφάνιση της Μονάδας Οξέων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων», η οποία λειτουργούσε, λειτουργεί και θα λειτουργεί  στο πλαίσιο του Νευρολογικού Τμήματος. Θα έπρεπε τα μέλη της ΕΓΕΣΥ να γνωρίζουν ότι όλες οι Μονάδες που λειτουργούν στο πλαίσιο μιας κλινικής δεν αποτυπώνονται στον Οργανισμό, όπως άλλωστε λειτουργούν και άλλες Μονάδες στο Γ.Ν. Χανίων (π.χ. Εργαστήριο Ύπνου. Τμήμα Ακοομετρίας κ.λ.π.).

"google ad"

Άλλωστε, παρόμοιο αίτημα ίδρυσης αυτόνομης Μονάδας δεν έθεσε ούτε ο καθ’ ύλη αρμόδιος Διευθυντής του Νευρολογικού Τμήματος στην γραπτή πρόταση που κατέθεσε για το νέο Οργανισμό (και αυτό το πρωτοκολλημένο έγγραφο εννοείται ότι είναι στη διάθεση της ΕΓΕΣΥ).

-3. Η ΕΓΕΣΥ στην ανακοίνωση κάνει λόγο για «συνειδητή μη πρόβλεψη στο νέο Οργανισμό για την αύξηση των κλινών Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων».

Πληροφορούμε τα μέλη της ΕΓΕΣΥ ότι σε ότι αφορά την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όχι μόνον δεν μένει ο ίδιος αριθμός κλινών (7), αλλά ο νέος Οργανισμός δίνει την δυνατότητα με εσωτερική κατανομή των κλινών των Διατομεακών Τμημάτων να αυξηθούν σε 10 οι κλίνες της ΜΕΘ. Μετά από εισήγηση του Διευθυντή της ΜΕΘ, αυτή η απόφαση κατανομής των κλινών ήδη ενεκρίθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Χανίων κατά την τακτική συνεδρίαση του στις 07 Μαρτίου 2019 και οι κλίνες της ΜΕΘ αυξάνονται από 7 σε 10.

Ως Διοίκηση του Γ.Ν. Χανίων, διαβεβαιώνουμε λοιπόν την Χανιώτικη κοινωνία ότι με το νέο Οργανισμό δεν γίνεται καμία «εξαφάνιση» λειτουργούντος Τμήματος, Μονάδας ή Ιατρείου του Γ.Ν. Χανίων, αλλά αντιθέτως προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης των παρακάτω μονάδων:

  1. Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων.
  2. Δερματολογικής.
  3. Ενδοκρινολογικής.
  4. Αγγειοχειρουργικής.
  5. Παιδοορθοπεδικής.
  6. Μετααναισθητικής Φροντίδας.
  7. Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.
  8. Παιδοψυχιατρικής.

Προτεραιότητα της Διοίκησης αποτελεί η στελέχωση των ανωτέρω νέων ειδικών μονάδων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να τεθούν σε πλήρη λειτουργία το ταχύτερο δυνατόν.

Τέλος θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ύστερα από διάλογο με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους Διευθυντές και Επιστημονικά Υπεύθυνους των Τμημάτων η Διοίκηση εντόπισε 12 σημεία του νέου Οργανισμού, τα οποία όντως χρίζουν διορθώσεων.

Σε τακτική συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Χανίων (και όχι σε επείγουσα συνεδρίαση όπως ισχυρίζεται η ΕΓΕΣΥ) στις 21 Ιανουαρίου 2019 ενέκρινε αυτές τις αλλαγές και η απόφαση στάλθηκε στο Υπουργείο Υγείας, ώστε να τροποποιηθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...