ΔΝΤ προς πολιτικά κόμματα: Τηρείστε τις δεσμεύσεις σας, αλλιώς θα ξαναρχίσουμε τις πιέσεις

Κανένα σχόλιο

Μια πρώτη προειδοποίηση προς την Αθήνα ότι θα πρέπει να τηρήσει στο ακέραιο της δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου συνιστά η έκθεση του ΔΝΤ που θα παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών κατά τη Σύνοδο της G20 στην Άγκυρα το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με αυτή, η Ελλάδα καλείται να μείνει πιστή στους όρους της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ενταθεί η πίεση από πλευράς Βρυξέλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση καταγράφει επιδείνωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, αν και επισημαίνει ότι οι κίνδυνοι έχουν μειωθεί σημαντικά μετά τη συμφωνία και το νέο πρόγραμμα του ESM.

Ωστόσο, το Ταμείο προειδοποιεί πως ενδεχόμενη μη εφαρμογή των συμπεφωνημένων λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας ή της μεταρρυθμιστικής κόπωσης στην Ελλάδα, θα μπορούσε να επαναφέρει τις οικονομικές πιέσεις στη ζώνη του ευρώ.

"Sponsored links"

Η έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζει, πάντως, ότι το διευρυμένο πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων της ΕΚΤ έχει βελτιώσει την εμπιστοσύνη και τις οικονομικές συνθήκες και έχει αυξήσει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό.

Εντούτοις, ξεκαθαρίζει πως το πρόγραμμα θα πρέπει να παραταθεί, εάν δεν υπάρχει επαρκής βελτίωση του πληθωρισμού.

tvxs.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις