15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δούρου, Ψινάκης, Μπουρνούς μέσα στα 20 πρόσωπα που διώκονται για την καταστροφή στο Μάτι

Ημερομηνία:

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά 20 προσώπων, για τη πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους, άσκησε οι εισαγγελικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι εισαγγελικές αρχές έπειτα από πολύμηνη προκαρκατική εξέταση άσκησαν ποινικές διώξεις σε βάρος των 20 ατόμων για:

-Εμπρησμό από αμέλεια

– Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και τέλος για

-Σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παράλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μή.

Για τα παραπάβω αδικήματα προβλέπονται ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη. Ωστόσο, η προβλεπόμενη μπορεί υπό εξαιρετικές περιστάσεις να φθάσει ως και τα δέκα χρόνια.

Πλέον, μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων η δικογραφία για το Μάτι διαβιβάζεται σε ανακριτή, λόγω της σοβαρότητάς της και παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ποιοι διώκονται

Οι διώξεις για τη φονική πυρκαγιά που ασκήθηκαν από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στρέφονται μεταξύ άλλων κατα της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του δημάρχου Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνούς, του πρώην γ.γ Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη αλλά και κατά στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής καθώς κατά του 65χρονου που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ