23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Δραματική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων”, σύμφωνα με ερώτηση στη Βουλή του Β. Κεγκέρογλου

Ημερομηνία:

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέρεται στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο νοσοκομείο Χανίων και ζητά λύσεις.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων βρίσκεται σε δραματική κατάσταση.

Ειδικότερα, καταγγέλλεται ότι τα ραντεβού των ασθενών για εξετάσεις καθυστερούν έως και 2 χρόνια ενώ κάποια δεν προγραμματίζονται καθόλου. Για παράδειγμα κάθε Παρασκευή ανοίγουν τα ραντεβού για γαστροσκόπηση και η ημερομηνία που κλείνεται είναι ο αντίστοιχος μήνας μετά  από δύο χρόνια.

Επιπλέον, ραντεβού για ενδοκρινολόγο δεν υπάρχουν, καθώς η μοναδική ενδοκρινολόγος του Νοσοκομείου παρακολουθεί 5.500 ασθενείς, ενώ μόλις πρόσφατα ήρθε δεύτερη γιατρός.

Επιπρόσθετα, τα ραντεβού για μαγνητική τομογραφία, οφθαλμολογική και ρευματολογική εξέταση κλείνονται επίσης με τρίμηνη έως και πεντάμηνη καθυστέρηση.

Η μονάδα εμφραγμάτων επτά(7) κλινών λειτουργεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού ενώ για να ανοίξει το αιμοδυναμικό εργαστήριο μεταφέρθηκε εκεί το λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας.

Πέρα από τα λειτουργικά αυτάπροβλήματα το Νοσοκομείο είναι σε κακή κτιριακή κατάσταση και ασυντήρητο,γεγόνός που επιβαρύνει σημαντικά την κατάσταση.

Οι διαμαρτυρίες των ασθενών και του προσωπικού έχουν φτάσει μέχρι την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, χωρίς όμως να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα παρεμβάσεων, αφήνοντας τους ασθενείς ενός ολόκληρου Νομού έρμαια της υποβάθμισης της υγειονομικής τους περίθαλψης.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ:

  1. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την άμεση επίλυση των λειτουργικών και κτιριακών προβλημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων;
  2. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των κενών σε προσωπικό;
  3. Ποιες είναι οι κενές οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...