Δραματική λόγω ανομβρίας η ελαιοπαραγωγή στη Βιάννο

Κανένα σχόλιο

Δραματική είναι η κατάσταση για τους ελαιοπαραγωγούς της Βιάννου, λόγω της φετινής ανομβρίας, η οποία σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της περιοχής έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει καρπόδεση του ελαιοκάρπου σε ποσοστό από 50 έως 70% επί της αναμενόμενης παραγωγής.

Εκτιμάται δε ότι η φετινή παραγωγή δεν θα καλύψει ούτε τις καλλιεργητικές φροντίδες των ελαιοπαραγωγών της περιοχής. Ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ζητεί άμεσα να γίνει αποτίμηση της ζημιάς και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την απώλεια του εισοδήματός τους.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο δήμαρχος Βιάννου, οι επιπτώσεις από το φαινόμενο της ανομβρίας και τις ασυνήθιστα, υψηλές για την περιοχή, θερμοκρασίες οι οποίες συνδυάστηκαν με ισχυρούς νοτιάδες παρουσιάστηκαν ειδικά την περίοδο της άνθησης των ελαιοδέντρων. Επικαλείται τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί και αναλυθεί από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, τα οποία οδήγησαν στην λήψη εκτάκτων μέτρων περιορισμού της χρήσης του αρδευτικού νερού, στην περιοχή της Βιάννου, αλλά και στους περισσότερους δήμους του νησιού.

"Sponsored links"

ert.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις