Δυναμική παρέμβαση των Συνδικάτων Επισιτισμού Τουρισμού στην Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων για τη Συλλογική Σύμβαση | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Παρέμβαση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής, επιχειρησιακά Σωματεία και εργαζόμενοι.

Καταγγέλλουν την σύμβαση που προτείνει η Ομοσπονδία στους εργοδότες και η οποία προβλέπει για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους επιπλέον ώρες εργασίας και μάλιστα με πάνω από 30% μείωση στους μισθούς.

«Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και «Συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά» τα συνθήματα που φώναζαν οι εργαζόμενοι, ενώ τοιχοκόλλησαν στην είσοδο της Ομοσπονδίας ένα χαρτί που ανέγραφε: «Παράρτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και στρατηγικός εταίρος του ΣΕΤΕ».

"Sponsored links"

«Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας είναι έτοιμη να βάλει τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων», σημείωσε ο Γιώργος Στεφανάκης πρόεδρος του Συνδικάτου προσθέτοντας ότι «σήμερα είμαστε εδώ τα Σωματεία της Αθήνας που δεν δεχόμαστε να παραχωρήσουμε κανένα άλλο δικαίωμα στους ξενοδόχους».

Επίσης, οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία των ξενοδόχων στην οποία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόταση της Ομοσπονδίας.

Κλαδικά και επιχειρησιακά Σωματεία του κλάδου έστειλαν επιστολή στην Ομοσπονδία ζητώντας τους να αποσύρουν την πρόταση στο σημείο που αφορά στον χρόνο εργασίας, να συγκαλέσουν άμεσα την ολομέλεια της διοίκησης και να συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων και να οριστεί νέα διαπραγματευτική ομάδα από όλες τις παρατάξεις που έχουν εκλεγμένα μέλη στην διοίκηση.

Δείτε βίντεο από την παρέμβαση:

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις