14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δυο επιχειρήσεις διάσωσης στα Λευκά Όρη

Ημερομηνία:

Συναγερμός σήμανε σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες των Χανίων για τον εντοπισμό και τη διάσωση 3 ατόμων που τραυματίστηκαν ενώ βρισκόταν στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων στα Χανιά.

Το πρώτο περιστατικό είχε ως πρωταγωνιστή Αμερικανό πολίτη ο οποίος παρά την απαγόρευση επιχείρησε να διασχίσει μέρος του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Στην προσπάθεια του ωστόσο τραυματίστηκε και χρειάστηκε η παρέμβαση κτηνοτρόφων της περιοχής διασωστών και πυροσβεστών για τον εντοπισμό του και την μεταφορά του στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων.

Και ενώ η επιχείρηση μεταφοράς του βρισκόταν σε εξέλιξη, υπήρξε αναφορά ότι ζευγάρι Ελλήνων τραυματίστηκε από πτώση σε πλαγιά κοντά στο ορειβατικό καταφύγιο «Καλλέργη» στην ορεινή περιοχή του Ομαλού.

Διασώστες με όχημα 4Χ4 κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο να εντοπίσουν το ζευγάρι και στην συνέχεια να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο καθώς φέρουν τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος τους.

Και στα δύο σημεία που έγιναν οι επιχειρήσεις υπήρχε πυκνό χιόνι και πάγος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...