22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δυσάρεστη ανατροπή: Ακυρώνονται ταξίδια στην Κρήτη από γνωστό τουρ οπερέιτορ

Ημερομηνία:

Σαν βόμβα «έσκασε» η είδηση ότι o Φινλανδικός τουρ οπερέιτορ Aurinkomatkat λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών των αρχών ακυρώνουν τα ταξίδια σε Κρήτη, Ρόδο, Μαδέρα, Αττάλεια και Κανάρια Νησιά μέχρι τις 9.10.

Μάλιστα θα σταλούν στους πελάτες αναλυτικότερες οδηγίες για το πώς να αλλάξουν το ταξίδι ή να επιστρέψουν τα χρήματα μέχρι την Πέμπτη 20.8. το αργότερο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η ταξιδιωτική οδηγία που αλλάζει τα δεδομένα

Αναλυτικά οι αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι επαναφέρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για αρκετές χώρες οι οποίες επί μήνες θεωρούνταν ασφαλείς προορισμοί, ανάμεσά τους η Γερμανία και η Ελλάδα, προκειμένου να περιοριστεί ο εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Τα ταξίδια από την Ισλανδία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, το Σαν Μαρίνο και την Ιαπωνία προς τη Φινλανδία θα περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα από τις 24 Αυγούστου. Παράλληλα όσοι επιστρέφουν από τις χώρες αυτές θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Οχισάλο.

Τον Ιούνιο η κυβέρνηση της Φινλανδίας είχε ορίσει ως προϋπόθεση για να θεωρείται μια χώρα ασφαλής προορισμός να μην καταγράφει περισσότερα από 8 με 10 κρούσματα covid-19 ανά 100.000 κατοίκους.Έκτοτε και σταδιακά αφαιρεί χώρες από τον κατάλογο των χωρών που θεωρούνται ασφαλείς προορισμοί λόγω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού που εξαπλώνεται.

«Το ηχηρό μας μήνυμα είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγονται τα ταξίδια στις επικίνδυνες χώρες. Η επιστροφή στη Φινλανδία από τις χώρες αυτές θα οδηγεί σε καραντίνα και προβλήματα», εξήγησε ο Τίμο Χαράκα υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Φινλανδία κατέγραψε τις τελευταίες 14 ημέρες κατά μέσο όρο 5,2 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, μεταξύ των πιο χαμηλών ποσοστών στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Όμως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, με τις υγειονομικές αρχές να ανακοινώνουν χθες Τρίτη 24 νέες μολύνσεις και έναν θάνατο. Συνολικά στη Φινλανδία έχουν καταγραφεί 7.776 κρούσματα και 334 θάνατοι.Ο Χαράκα επεσήμανε εξάλλου ότι 43 κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που επέστρεψαν με τρεις διαφορετικές πτήσεις της εταιρείας Wizz Air από τα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας στην Τούρκου της Φινλανδίας και οι αρχές εξετάζουν πώς μπορούν να ακυρώσουν τη σύνδεση αυτή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...