Δυσοίωνος Λαβρόφ: Όλο και πιο πιθανή μια πυρηνική σύγκρουση

Κανένα σχόλιο

Την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος πυρηνικής (ναι, σωστά διαβάζετε…) σύρραξης αυξάνεται σημαντικά έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι στην προσπάθειά τους για παγκόσμια κυριαρχία αγνοούν τις συμφωνίες για περιορισμό και έλεγχο των εξοπλισμών.

Σύμφωνα με το Russia Today, ο Λαβρόφ, μιλώντας σε υψηλού κύρους φόρουμ, δήλωσε ότι «συμφωνώ ότι οι πυρηνικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί σημαντικά στο εγγύς παρελθόν», προσθέτοντας ότι ο λόγος γι’ αυτή την κατάσταση είναι «προφανής»: «Οι ΗΠΑ επιθυμούν να ανακτήσουν την παγκόσμια κυριαρχία και να νικήσουν σε αυτό που αποκαλούν τον “αγώνα των μεγάλων δυνάμεων”».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν αποδέχεται τον όρο «στρατηγική σταθερότητα» και τον αποκαλεί «στρατηγική αντιπαλότητα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλουν να νικήσουν» και συμπληρώνοντας ότι τον ανησυχεί το γεγονός ότι οι ΗΠΑ μοιάζουν να μην αποδέχονται την πραγματικότητα ότι σε μια πυρηνική σύρραξη δεν θα υπάρχουν νικητές.

"Sponsored links"

Σε ακόμα πιο ανησυχητικό τόνο, ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να διαλύσουν ολόκληρο το μηχανισμό ελέγχου των εξοπλισμών, έχοντας ήδη αποχωρήσει από μια συνθήκη για τα μέσου βεληνεκούς πυρηνικά όπλα και θέτοντας εν αμφιβόλω και τη συνθήκη START του 2010 που προβλέπει τον περιορισμό των πυρηνικών κεφαλών σε 1.550 για κάθε χώρα.

Ο Λαβρόφ εκτίμησε ότι η μοίρα της START έχει ήδη γραφτεί, παρότι η Ουάσινγκτον επιμένει ότι απλώς θα πρέπει στις συνομιλίες για την ανανέωσή της να συμμετάσχει και η Κίνα, η οποία, όμως ζητά ακόμα μεγαλύτερη μείωση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις