14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στο Δημαρχείο Χανίων στις 17 – 18 Μαρτίου

Ημερομηνία:

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Δήμος Χανίων – Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας και με την υποστήριξη της ELPEN προσφέρουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες, που το έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Χανίων αύριο, Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, ώστε να βοηθηθούν οι γυναίκες, που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο.

“Ο Δήμος Χανίων στον τομέα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής στέκεται πάντα αρωγός σε δράσεις, που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, την προαγωγή της υγείας και τη στήριξη της γυναίκας, που βιώνει οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες”, τόνισε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17/3/2017, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη.

Όπως γνωστοποίησε η κα. Αλιφιεράκη η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις γυναίκες των Χανίων είναι μεγάλη και “καταδεικνύει την ανάγκη να εκφράσουμε την επιθυμία η δράση αυτή να επαναληφθεί σύντομα”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, γιατρός, Κώστας Αρχοντάκης, τόνισε ότι συστήνεται η μαστογραφία να γίνεται κάθε χρόνο σε όλες τις γυναίκες, ηλικίας από 40 έως 70 ετών. “Κάθε χρόνο παρουσιάζονται περίπου 5.000 νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα”, επεσήμανε ο κ. Αρχοντάκης, προσθέτοντας ότι με τη μαστογραφία μπορεί να αποκαλυφθεί η ύπαρξη ενός καρκίνου σε πρώιμο στάδιο, επιτρέποντας έτσι την ταχεία πρόληψη της νόσου και την επιβίωση της ασθενούς.

Σημειώνεται ότι τις ημέρες της δράσης στο Δημαρχείο Χανίων θα διανέμεται στις γυναίκες έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με την υποστήριξη των θυμάτων έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ