19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δωροεπιταγές αξίας 172.500 ευρώ από τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης σε 1.150 ωφελούμενους του κλάδου του τουρισμού

Ημερομηνία:

Σε μια λιτή εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, επισφραγίστηκε η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και των αντίστοιχων σωματείων με την εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε., με σκοπό την παροχή δωροεπιταγών των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, συνολικής αξίας 172.500 ευρώ, σε 1.150 δικαιούχους του κλάδου του τουρισμού.

Πρόκειται για μια ουσιαστική κίνηση στήριξης εργαζομένων απ’ όλη την Κρήτη που απασχολούνται στον τουριστικό τομέα και έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία του Covid 19, η οποία εντάσσεται στο πλάνο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Χαλκιαδάκης Α.Ε. και υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και εταιρειών – προμηθευτών της μεγάλης Κρητικής εταιρείας. Η επιλογή των 1.150 δικαιούχων, καθένας εκ των οποίων θα λάβει δωροεπιταγές συνολική αξίας 150 ευρώ, έγινε σύμφωνα με κοινωνικά κριτήρια και με τη συμβολή των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου, του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «ΕΡΜΗΣ» και του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του τονίζει: «Η Περιφέρεια Κρήτης τους τελευταίους μήνες, με δεδομένη τη δοκιμασία της κοινωνίας, των εργαζομένων και των επαγγελματιών του τόπου, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξή τους. Ιδιαίτερα, για τους εργαζομένους στον τομέα του τουρισμού, τους ανθρώπους που αποτελούν τους στυλοβάτες της τουριστικής αγοράς του νησιού, οι έννοιες της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο των δράσεων και των πρωτοβουλιών μας.

Με αυτό το δεδομένο απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, γιατί με αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, με την παράδοση των δωροεπιταγών σε εκατοντάδες εργαζόμενους του τουρισμού, αποδεικνύουν έμπρακτα το αίσθημα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το οποίο υπηρετούν με συνέπεια προς την τοπική κοινωνία εδώ και σαράντα χρόνια. Ευχαριστούμε, επίσης, τα σωματεία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης, το σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης «ΕΡΜΗΣ» και το σωματείο επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης, επισημαίνοντας πως όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση. Θα αποδείξουμε πως το φιλότιμο των Κρητικών είναι μια αξία διαχρονική, ικανή να μας βγάλει νικητές σε αυτή τη μάχη, που ενωμένοι δίνουμε»

Σε δήλωσή της η κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη ανέφερε: «Στα δύσκολα, είμαστε όλοι μαζί. Έτσι έχουμε μάθει να πορευόμαστε στην Χαλκιαδάκης Α.Ε., με αλληλεγγύη, με συνεργασίες, με αλληλοϋποστήριξη. Αυτή η δράση, που υλοποιείται με την καθοριστική υποστήριξη των προμηθευτών μας, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ανταποδώσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που τρέφει η κοινωνία της Κρήτης στην εταιρείας μας εδώ και 40 χρόνια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και όλα τα Σωματεία που συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, τις εταιρείες – προμηθευτές μας που στήριξαν έμπρακτα την πρωτοβουλία και να ευχηθώ αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας, να αποτελέσει σύντομα παρελθόν».

Στην λιτή εκδήλωση στη Περιφέρεια παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και συγκεκριμένα: ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων Μανόλης Μπαμιάκης, ο Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ρεθύμνου Κώστας Νικολιδάκης, ο πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Μανόλης Παπαδάκης και ο Πρόεδρος του σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης «ΕΡΜΗΣ» Σταύρος Σεραφειμίδης όπως επίσης ο γ.γ. του σωματείου Γιώργος Μανουσάκης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ευχαρίστησαν δημόσια την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και την εκπρόσωπο των super market Χαλκιαδάκη, Χριστίνα Χαλκιαδάκη για την κοινωνική πρωτοβουλία που υλοποίησαν, καλώντας παράλληλα και άλλους επιχειρηματίες να μιμηθούν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Ειδικότερα σε δηλώσεις τους ανέφεραν:

Ο Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης: «θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης, στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, που για μια ακόμη φορά βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους. Είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και αγάπης που πρέπει να βρει και άλλους μιμητές».

Ο γενικός γραμματέας του σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης «ΕΡΜΗΣ» Γιώργος Μανουσάκης: «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κρήτης, στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, που βοηθούν ουσιαστικά τους συναδέλφους μας που έχουν ανάγκη, Ευχόμαστε να μην ξαναβρεθούμε ποτέ σε αυτήν την δύσκολη θέση και του χρόνου να έχουμε τις δουλειές μας».

Ο Πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Μανόλης Παπαδάκης: «Πολλές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης, στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη, για την σημαντική αυτή κίνηση που θα στηρίξει πολλές οικογένειες τον φετινό Χειμώνα που θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολος, και ελπίζουμε να βρεθούν και άλλοι μιμητές».

Η γενική γραμματέας του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου Μαρία Μαρκάκη-Φαζού: «Εκ μέρους της διοίκησης ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη. Η Περιφέρεια Κρήτης με προθυμία και κοινωνική ευαισθησία ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των συνανθρώπων μας και σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη έδωσαν μια λύση σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, πρόκειται για μια ανάσα ανακούφισης».

Οι δωροεπιταγές αξίας 150 ευρώ / δικαιούχο που έχει συμπεριληφθεί στις σχετικές λίστες, θα παραδίδονται από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 από τα παρακάτω σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης:

"google ad"

  • Στο Ηράκλειο: Μαυσώλου & Ηροδότου, Αλικαρνασός (τηλ. 2810227013)
  • Στον Άγιο Νικόλαο: Επειμενίδου 17 (τηλ. 2841026008)
  • Στο Ρέθυμνο: Ελευθερίας Πορτάλιου 1 (τηλ. 2831057031)
  • Στη Σητεία: Κολωνέλο (τηλ. 2843022496)
  • Στην Ιεράπετρα: Παπαγεωργίου – Κωστούλα Ανδριανού (τηλ. 2842089332)
  • Στα Χανιά: Λ. Καραμανλή, Κουμπέ (τηλ. 2821036435)
  • Στη Νεάπολη: Θεοτοκοπούλου (τηλ. 2841032207)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...