24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Δύο κουβέντες γύρω από τις επιτροπές αναπηρίας και ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας)

Ημερομηνία:

Ο τυφλός ταξιτζής στη Ζάκυνθο! και οι μειώσεις ποσοστών αναπηρίας, είναι η ίδια όψη του ίδιου νομίσματος. Και στις δύο περιπτώσεις δίχως ιατρικές γνωματεύσεις ή ιατρικά στοιχεία, αλλά με άλλες κυβερνητικές κατευθύνσεις.

Στην περίπτωσή μου με έκθεση στεφανιαίας, τρία αγγεία φραγμένα, έκθεση σπινθηρογραφήματος ή θαλίου, αριστερή κοιλία με ανεπανόρθωτη ζημιά και κάτω από 50% κλάσμα εξώθησης από υπέρηχο, ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , μου λένε!!  ΑΛΗΤΕΙΑ, θα έλεγα εγώ!! Και για το ζάχαρο… μου ζητάνε C πεπτίδιο! Από το 2010 ζητάω γνωμάτευση. Αν είσαι ινσουλινο- εξαρτώμενος  τύπου 1 ή 2 για να σε βάλουν σε συμμετοχή στα φάρμακα. Και όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την ασθένεια αλλά γίνονται για να γλυτώσουν τα ταμεία συμμετοχή στα φάρμακα.

Από το 1980 και μετά ξεκινάει η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα. Οι Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Βορίδης αφαίρεσαν από την υγεία 4,5 δις ευρώ. Τα γιατρουδάκια ξέρουν ότι τα πρώτα νοσοκομεία φτιάχτηκαν όταν πλησίαζε η χολέρα στις αριστοκρατικές συνοικίες του Λονδίνου. Τους εργάτες τους επανέφεραν στη δουλειά με τη βοήθεια της περίθαλψης. Όταν όμως οι μισές βιομηχανίες έκλεισαν όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ (γιατί έπεσε το ποσοστό κέρδους) και οι άλλες μισές όταν μπήκαμε στο ευρώ, και όσες απόμειναν βγήκαν στο εξωτερικό Βουλγαρία, Ρουμανία με λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού, και 1,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο, τότε κλείνουν και συγχωνεύονται οκτώ νοσοκομεία στην Αθήνα και χιλιάδες κέντρα υγείας στην επαρχία επίσης κλείνουν ή υπολειτουργούν. Αποτέλεσμα όποιος δεν έχει να πληρώσει, ας πεθάνει…. Με κροκοδείλια δάκρυα μας ενημερώνουν ότι δεν υπάρχουν γάζες για τις πρώτες ανάγκες.

Ο λαός μας μέχρι το Φλεβάρη του 2012, αντιδρά στην επίθεση που δέχεται  με μαζικούς αγώνες και μετά κυριαρχούν οι αυταπάτες. Για να βγάλουμε όμως τα σωστά συμπεράσματα πρέπει να ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε. Με ποια προσόντα κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις, όπως μας λένε, τόσο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ χθες, όσο και αυτή των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σήμερα με τους αμερικάνους και τους δυτικοευρωπαίους ιμπεριαλιστές φονιάδες; Μήπως με τις κλειστές βιομηχανίες; Η χώρα μας είναι εξαρτημένη πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά απ’ αυτούς. Η όποια μεταξύ τους αντιπαράθεση και καυγάς έχει να κάνει με το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα τα μνημόνια.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έρχεται να συνεχίσει  την επίθεση ενάντια στο λαό  από εκεί που την άφησαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα λοιπόν με την αμέριστη στήριξη  Νέας Δημοκρατίας,  ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωσης Κεντρώων,  ψηφίζουν το τρίτο μνημόνιο όπου αποφασίζεται ν’ αφαιρεθεί 1 δις και 800 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό που αυτά τα λεφτά θα πήγαιναν στα ασφαλιστικά ταμεία και  πάνε στις τσέπες των αμερικάνων και ευρωπαίων φονιάδων και ληστών. Μεγάλα τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών τα τελευταία χρόνια και τα μεγαλύτερα είναι μπροστά μας. Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, επεμβάσεις στην Ουκρανία, μόνο που «το τελευταίο κόκαλο σπάει διαμαντένια δόντια». Η κυβέρνηση καλεί τους νατοϊκούς φονιάδες στο Αιγαίο εμπλέκοντας παραπέρα τη χώρα και το λαό  σε επικίνδυνα παιχνίδια. Άρα έχουμε ένα πολιτικό προσωπικό επικίνδυνο για το λαό και τη χώρα.

Κατά τη γνώμη μου το αίτημα «σύνταξη , ασφάλιση για όλο το λαό όχι στον μεσαίωνα τον εργασιακό» θα πρέπει να είναι στην προμετωπίδα όλων των αγώνων και δε θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αν τα ταμεία έχουν λεφτά ή όχι (όπως μας λένε). Γιατί, όχι μόνο ο γερο- Καραμανλής πήρε τα αποθέματα του ΙΚΑ για να φτιάξει το Ολυμπιακό Στάδιο. Όχι μόνο γιατί ο Α. Παπανδρέου πήρε τα αποθέματα του ΝΑΤ και έφτιαξε στον Πειραιά το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όχι μόνο γιατί ο Σημίτης υποχρέωσε τα ταμεία να μπουν στο χρηματιστήριο για να πλουτίσουν διάφορες εταιρείες, όχι μόνο γιατί ο Σαμαράς υποχρέωσε τα ταμεία να αγοράσουν κρατικά ομόλογα τα οποία τα κούρεψε με το δεύτερο μνημόνιο. Όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση αφαίρεσε 1,8 δις από τον προϋπολογισμό για τις συντάξεις και την ασφάλεια, όχι μόνο γιατί οι βιομήχανοι έπαιρναν την ίδια στιγμή άτοκα δάνεια από τα ταμεία……Αλλά γιατί όλο τον πλούτο και στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο τον παράγει η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι λαοί.

Το εργατικό κίνημα της προηγούμενης περιόδου υποχρέωσε το συλλογικό καπιταλιστή το κράτος να συμμετέχει με δύο μέρη στη σύνταξη και την ασφάλιση, με ένα μέρος τον καπιταλιστή και ένα  τον εργαζόμενο. Αυτό είναι μόνο ένα μέρος του πλούτου που παράγει η εργατική τάξη.

Σύνταξη – ασφάλιση για όλο το λαό λοιπόν θα πρέπει να είναι αίτημα κάθε σωματείου, κάθε συλλόγου, εξωραϊστικού, πολιτιστικού και όχι επειδή «δεν πάει άλλο».

Τι κάνει όμως η αριστερά μας;

Τμήμα αυτής λέει να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες. Ερώτημα. Μα εμείς δε πληρώνουμε τα χρέη τους; Το άλλο τμήμα της διασπά το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που διαμορφώθηκε επί πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και προσφέρει έτσι  υπηρεσίες  στον ιμπεριαλισμό. Στους αγώνες που ξεσπάνε πάει στην άλλη πλατεία για να μην αναλάβει την ευθύνη της συγκρότησης της Αντίστασης , της Διεκδίκησης και της Ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Και όλα αυτά τα δικαιολογεί μεταθέτοντας τη λύση στο μέλλον με τη λαϊκή εξουσία – λαϊκή οικονομία. Όλοι  συγκροτούνται στην κατεύθυνση των εκλογών, γι’ αυτό και επικαλούνται «τη διόρθωση της  ψήφου» και δε συγκροτούνται  στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των μαζικών λαϊκών αγώνων για ν’ ανατραπεί η βάρβαρη – αντιλαϊκή  πολιτική. Η αριστερά μας λοιπόν είναι για τα μπάζα. Που αλήθεια διαφέρει η τοποθέτηση ενός αγρότη στο Ηράκλειο που απευθυνόμενος σε ένα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον καλούσε «είσαι Κρητικός και δε πρέπει να ψηφίσεις» από το τσίπουρο του Μπούτα που λέει στον Τσίπρα ότι «δε θα το ξαναπιείς αν ψηφίσεις το φορολογικό – ασφαλιστικό»!!

Η συγκρότηση της εργατικής τάξης σε τάξη για τον εαυτό της και για την κοινωνία είναι το πρωταρχικό καθήκον. Με την ενίσχυση της δράσης των αριστερών και επαναστατικών δυνάμεων και όχι με διορθώσεις και ψήφους, να συγκροτείται στην κατεύθυνση «σύνταξη – ασφάλιση για όλο το λαό, όχι στον μεσαίωνα τον εργασιακό» και στη βάση των αγώνων και όχι των εκλογών.

Περάκης Θεόδωρος αγρότης, μέλος του ΚΚΕ(μ-λ)

Τμήμα αυτής της τοποθέτησης έγινε στις 4 του περασμένου Φλεβάρη στο αγροτικό μπλόκο στον Κλαδισό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...