Δ. Κουτσούμπας από Ηράκλειο: Οι Κρητικοί είστε δημοκράτες, μην υποκύψετε. Θα προχωρήσουμε στο οριστικό κλείσιμο της Βάσης της Σούδας | Φωτός+Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Ολομέτωπη επίθεση στα κόμματα που ακολουθούν μνημονιακή πολιτική εξαπέλυσε απόψε από το Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στα Λιοντάρια.

Απευθυνόμενος στους Κρητικούς ο κ Κουτσούμπας, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 20ηςΣεπτεμβρίου είπε χαρακτηριστικά: «Οι Κρητικοί είστε δημοκράτες, γι’ αυτό μην υποκύψετε σε όλους αυτούς που αποτελούν τη ΄΄σαπίλα του ντουνιά΄΄, που φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία και ξεπουλάνε τους Έλληνες εργάτες».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι πάγιο αίτημα του ΚΚΕ είναι το οριστικό κλείσιμο της βάσης της Σούδας και εξαπολύοντας επίθεση στην απερχόμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είπε ότι από τη μεταπολίτευση και μετά καμία άλλη κυβέρνηση δεν τόλμησε να ξεκινήσει διαδικασίες για τη δημιουργία νέων βάσεων παρά μόνο «η πρώτη φορά αριστερά του Αλέξη Τσίπρα» που επιδίωξε να το πράξει στην Κάρπαθο.

"Sponsored links"

2

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κάλεσε απευθυνόμενους στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου έδωσαν την ψήφο τους στο ΣΥΡΙΖΑ ή σε κάποιο άλλο από νέα κόμματα και είδαν – όπως χαρακτηριστικά τόνισε – τα όνειρά τους να καταστρέφονται, να μην επιστρέψουν στην παλαιοκομματική, φιλοκαπιταλιστική πολιτική και σε εκείνους που αποτελούν το αντιλαϊκό κατεστημένο.

«Την επομένη των εκλογών» είπε ο κ. Κουτσούμπας «θα προκύψει μια κυβέρνηση και αυτό είναι σίγουρο. Αυτό που απαιτείται όμως είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση». Σημείωσε ακόμη ότι το ΚΚΕ «είναι το μοναδικό στήριγμα του λαού και το μόνο που μπορεί να υπερασπιστεί τα λαϊκά δικαιώματα».

Μεταξύ άλλων, ο Γ.Γ του ΚΚΕ χαρακτήρισε μονόδρομο τη ρήξη με το κεφάλαιο και το ΕΕ και υπογράμμισε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα διαθέτει επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα για φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση.

Αναφερόμενος στην παρατεταμένη ύφεση σημείωσε ότι μόνο με την παραγωγική αυτάρκεια της χώρας και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της, μπορεί να υπάρξει ουσιαστική έξοδος από την κρίση και αποκατάσταση των θέσεων εργασίας. «Οι δυνατότητες της Ελλάδας» κατέληξε «δεν αξιοποιούνται και ο λαός υποβάλλεται σε θυσίες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους».

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Οι εκλογές του Σεπτέμβρη του ’15 δεν είναι ίδιες με τις εκλογές του Γενάρη. Γιατί τώρα ο καθένας και η καθεμιά ξέρει, υποψιάζεται τι τον περιμένει την επομένη των εκλογών, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση, όποιος κι αν βγει πρώτος ή δεύτερος. Γιατί οι προγραμματικές δηλώσεις της επόμενης κυβέρνησης γράφτηκαν τις μέρες -μάλλον τις νύχτες- που ψηφίζονταν το μνημόνιο και τα προαπαιτούμενά του. Και αυτά τα ψήφισαν όλοι οι άλλοι μαζί, αυτοί που τώρα μαλώνουν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες από τα προεκλογικά μπαλκόνια. Έπρεπε να κάνουν και ντιμπέιτ μεταξύ τους για να πουν ξανά τα ίδια και τα ίδια, για να στήσουν ξανά το ίδιο σκηνικό της πόλωσης.

"Sponsored links"

Ο ένας ρίχνει στον άλλο το φταίξιμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι φταίει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί κυβερνούσαν 40 χρόνια και μας έφεραν ως εδώ, η ΝΔ λέει ότι φταίει η 7μηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα λάθη, η απειρία και οι πειραματισμοί του.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ όμως δεν λένε κουβέντα για το τι θα κάνουν, πώς θα κυβερνήσουν, δεν λένε κουβέντα για το κυβερνητικό τους πρόγραμμα. Γιατί πολύ απλά αυτό το πρόγραμμα είναι κοινό και για τους δύο. Παρά τις όποιες διαφορές, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι το 3ο μνημόνιο και η άμεση χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή του.

Και είναι μάλιστα η πρώτη φορά που γίνονται εκλογές και δεν ακούμε τίποτα για τις λεγόμενες 100 πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης, είναι αυτές που κάθε κόμμα που διεκδικούσε την αστική διακυβέρνηση περιέγραφε λίγες μέρες πριν την κάλπη. Κουβέντα για νέες θέσεις εργασίας, για αυξήσεις σε μισθούς, για μειώσεις φόρων.

Untitled

Γιατί άραγε σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν πουθενά οι “πρώτες 100 μέρες” της επόμενης κυβέρνησης; Μήπως τα κόμματα που διεκδικούν αστική διακυβέρνηση δεν έχουν να πουν τίποτα; Μήπως άλλα κόμματα που δηλώνουν πρόθυμα να συνεργαστούν με όποιον έρθει πρώτος, δεν έχουν προγραμματικές επεξεργασίες; Γιατί κρύβουν τις “πρώτες 100 μέρες”; Γιατί οι “100 πρώτες μέρες” είναι οι μέρες που θα εφαρμοστεί το μνημόνιο και ό,τι αντιλαϊκό αυτό περιλαμβάνει.

Οι “πρώτες 100 μέρες” της επόμενης κυβέρνησης συνεργασίας είναι δεδομένες. Τις συμφώνησαν όλα τα κόμματα μαζί, τις ψήφισαν μαζί, μπορούν ακόμα και να τις υλοποιήσουν από κοινού. Το τρίτο μνημόνιο, που ψηφίστηκε το 15αύγουστο από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, είναι το επόμενο πρόγραμμα διακυβέρνησης. Τι περιλαμβάνουν οι “πρώτες 100 μέρες” αυτού του προγράμματος; Τι μέτρα θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2015, αρχές 2016;

Επιβολή και είσπραξη της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ από τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους, μικρές επιχειρήσεις και για εργαζόμενους με μπλοκάκια.

“Κούρεμα” 50% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Αύξηση του φόρου που τον έχουν ονομάσει “εισφορά αλληλεγγύης” για μισθωτούς, που ενσωματώνεται πλέον στο φόρο εισοδήματος.

Έναρξη εφαρμογής των αντιασφαλιστικών νόμων που προβλέπονται στο 1ο και 2ο μνημόνιο.

Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016.

Νέο Ασφαλιστικό από τον Οκτώβρη, με αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις συντάξεων μέσω της διασύνδεσης εισφορών – παροχών, μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τα Ταμεία.

Περικοπές ύψους 2,25 δισ. ευρώ στις κρατικές δαπάνες για τις συντάξεις του 2015-2016.

Κατάργηση της εξάμηνης μετενέργειας για τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Από 1/10/2015 κατάργηση του μειωμένου Ειδικού Φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και αύξηση από 66 ευρώ στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

Αύξηση του φόρου εισοδήματος των αγροτών από 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016.

Μείωση του ακατάσχετου ορίου μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων, από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ για οφειλές στο Δημόσιο.

Αυτό είναι ένα μέρος από το βαρύ λογαριασμό που θα αποσταλεί αμέσως μετά τις εκλογές στο λαό, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση.

Πλέον δεν τους αρκεί η εξαπάτηση του λαού από κάποια κόμματα, που στη συνέχεια θα του σκάβουν το λάκκο.

3

Τώρα θέλουν ο ίδιος ο λαός να σκάψει το λάκκο του με τα ίδια του τα χέρια. Να γίνει συνένοχος στα μέτρα του τρίτου μνημονίου που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια. Να στηρίξει τα μέτρα, στο όνομα του ότι δεν υπήρχε άλλη λύση ή αυτό που σκόπιμα καλλιεργούν στο λαό τα διάφορα κέντρα, “το καλό το παιδί, που προσπάθησε, αλλά δεν τον άφησαν”.

Αυτή είναι, φίλοι και σύντροφοι, η μεγάλη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του στο σύστημα. Εγκλώβισε το ριζοσπαστισμό και τις ελπίδες του λαού για κάτι καλύτερο και σήμερα θέλει να τον οδηγήσει στους ίδιους μονόδρομους, στα ίδια τραγικά αδιέξοδα που τον οδήγησαν και οι προηγούμενοι. Και να αισθάνεται και ικανοποιημένος από πάνω, γιατί δήθεν το προσπάθησε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το μανδύα της “πρώτης φοράς αριστερά”, με το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης και της αξιοπρέπειας δήθεν για το συμφέρον του λαού, ψήφισε μέτρα που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει, υπό το φόβο της λαϊκής κατακραυγής και αντίστασης.

Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τα λόγια του Ιταλού μεγαλοεπιχειρηματία Ανιέλι της FIAT, που έλεγε ότι “κοίτα να δεις που η αριστερά κάνει κάποιες φορές καλύτερα τη δουλειά από τη δεξιά”.

Επιβεβαιώνοντας ότι το σύστημα όχι μόνο ανέχεται, αλλά και στηρίζει τέτοιες κυβερνήσεις, προκειμένου να κάνουν τη βρωμοδουλειά και να δίνεται χρόνος στα καθαρόαιμα αστικά κόμματα να ανασυντάσσονται και να ξεπλένονται, για να επανέλθουν στην κυβέρνηση.

Τώρα λοιπόν, δεν τους φτάνει ο λαός να ψηφίζει αυτόν που θα του φέρει το μνημόνιο, θέλουν και τη δική του έγκριση, υπογραφή και ψήφο στο ίδιο το μνημόνιο. Να βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στην καταδίκη τη δική του και των παιδιών του.

Ο συνταξιούχος να ψηφίσει ότι η σύνταξη του θα κοπεί και θα γίνει επίδομα πτωχοκομείου.

Ο εργάτης να ψηφίσει ότι δεν θα πάρει σύνταξη ποτέ, ούτε καν αυτή τη σύνταξη πείνας που ετοιμάζουν για όλους.

Ο αγρότης να ψηφίσει ότι θα ξεκληριστεί, θα διωχθεί από το χωράφι του.

Και η κάθε λαϊκή οικογένεια να ψηφίσει πως θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά την Παιδεία των παιδιών της, την Υγεία.

Αυτό το μνημόνιο ούτε διορθώνεται ούτε στρογγυλεύεται, γιατί το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός, δεν διορθώνεται. Και το μνημόνιο δεν είναι τίποτα άλλο παρά εργαλείο του ίδιου του καπιταλισμού προκειμένου να βγει από την κρίση. Στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ με υψηλό χρέος και ελλείμματα, η καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων λέγεται μνημόνιο, ενώ σε χώρες λιγότερο υπερχρεωμένες, απλά περικοπές, μεταρρυθμίσεις.

Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ έλεγε πως ο διαχωρισμός δεν είναι μνημόνιο – αντιμνημόνιο, ποιος είναι μνημονιακός και αντιμνημονιακός. Ο πραγματικός διαχωρισμός είναι ταξικός, ποιος στηρίζει, υπερασπίζει το σύστημα, τα μονοπώλια και την εξουσία τους και ποιος τα αντιπαλεύει, ποιος παλεύει δηλαδή για την αλλαγή τάξης στην εξουσία».

Με πληροφορίες από cretapost.gr, 902.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις