16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δ. Μάρδας: Στα 287,7 δισ. οι γερμανικές οφειλές

Ημερομηνία:

Στα 287,7 δισ. ευρώ ανέρχονται οι γερμανικές οφειλές, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στην Ειδική Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους της Βουλής.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Μάρδας «σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, το χρέος το οποίο συνδέεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχεται στα 278,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,3 δισ. είναι το λεγόμενο «αναγκαστικό δάνειο» και όλα τα υπόλοιπα ποσά έχουν σχέση με αποζημιώσεις που αφορούν ιδιώτες ή υποδομές. Στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δισ. δολάρια εκείνη την εποχή».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, η οποία έχει αντικείμενο τη συλλογή όλων εκείνων των στοιχείων που δικαιολογούν μέρος του χρέους που συνδέεται με τις λεγόμενες «γερμανικές αποζημιώσεις».Έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι φάκελοι και είναι διαθέσιμο όλο το υλικό το οποίο χρειάζεται σε κάθε αρμόδιο φορέα, ο οποίος θα το ζητήσει», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ