17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Είμαστε όλοι στο εδώλιο”: Αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδίκη παιδίατρου

Ημερομηνία:

Αναστέλλει τη λειτουργία του το νοσοκομείου Ρεθύμνου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση δικαστηρίου που καταδικάζει παιδίατρο για τον θάνατο 3χρονου.

Η αναστολή θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Απριλίου. Κατά την περίοδο αυτή δε θα χορηγούνται γνωματεύσεις από τους νοσοκομειακούς ιατρούς ενώ θα απέχουν από τις υγειονομικές επιτροπές, εφαρμόζοντας την απόφαση της Γ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου.

 

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Είμαστε όλοι στο εδώλιο

Η δημόσια υγεία στην πυρά μαζί με τη σύγχρονη επιστήμη και την αδέκαστη δικαιοσύνη

Νοσοκομείο Ρεθύμνου ώρα μηδέν

Εχει ξεπεράσει κάθε όριο η εφευρετικότητα ορισμένων λειτουργών της δικαιοσύνης, προκειμένου να ενοχοποιήσουν πάση θυσία νοσοκομειακούς γιατρούς.

Εχει ξεπεράσει κάθε όριο η προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειας μας μέσα στις δικαστικές αίθουσες απο ορισμένους ”λειτουργούς” της νομικής αλλά και ”πολίτες” του ακροατηρίου, με την ανοχή των δικαστικών λειτουργών.

Εχει ξεπεράσει κάθε όριο η κακοποίηση της σύγχρονης ιατρικής απο ”ειδήμονες” δικηγόρους και δικαστές που μας επιστρέφουν στην εποχή του σκοταδισμού.

Με τήν πρόσφατη απόφαση του, το δικαστήριο του Ρεθύμνου μας αναγορεύει σε νοσοκομείο της υποσαχάριας Αφρικής!

Γιατί μόνο σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να πεθάνει παιδί απο αφυδάτωση!

Πέρα απο το καταφανώς αντιεπιστημονικό και πλήρως αστήρικτο σκεπτικό της απόφασης, ρωτάμε τους υπευθύνους όπου κι αν βρίσκονται και τους υπεύθυνους” ερευνητές” της αλήθειας:

KATAΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΤΕ;

"google ad"

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ;

Είμαστε υποχρεωμένοι σε αυτόν τον κρίσιμο χρόνο να απευθυνθούμε με δραματικό τόνο στούς πολίτες αυτού του τόπου.

Στούς πολίτες του Ρεθύμνου που βγήκαν κατά χιλιάδες στούς δρόμους για να στηρίξουν την Παιδιατρική κλινική και το νοσοκομείο μας.

Στους πολίτες αυτού του τόπου που αναγνώρισαν τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Ρεθύμνου στο πρώτο ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης της Ελλάδας,στούς αγώνες για να καταργηθούν οι φραγμοί στην δημόσια υγεία,στον καθημερινό αγώνα μέχρις εσχάτων για τον ασθενή.

Στούς πολίτες που βίωσαν και βιώνουν τη διαχρονική υγειονομική υποβάθμιση του τόπου.

Τον προηγούμενο μήνα είχαμε τρία παράλληλα δικαστήρια! Εάν δεν ξεπερνούσαμε και πάλι τον εαυτό μας θα έπρεπε το νοσοκομείο να κλείσει κι εμείς να μοιραζόμαστε στις δικαστικές αίθουσες σε Ρέθυμνο και Χανιά!

Μα τι συνέβη ξαφνικά;

Οι γιατροί του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού που αγκάλιασαν οι Ρεθυμνιώτες, άρχισαν να εγκληματούν κατα συρροή;

Είναι προφανές ακόμη και στον πιο αδαή ότι μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω απο αυτή τη βιομηχανία διώξεων..

Εάν ο νοσοκομειακός γιατρός δεν θωρακιστεί θεσμικά απέναντι στίς ασφαλιστικές εταιρείες που επελαύνουν τότε αυτό θα σημάνει και το τέλος της δημόσιας υγείας.

Και τελικά ο μόνος κερδισμένος θα είναι τα ιδιωτικά κεφάλαια που επιβουλεύονται τη δημόσια υγεία!Και ο μεγάλος χαμένος η ίδια η κοινωνία!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Αναστολή τακτικής λειτουργίας του νοσοκομείου για όλη την εβδομάδα ως τις 20 Απρίλη με παράλληλη πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων

2. Αναστολή χορήγησης γνωματεύσεων από τους νοσοκομειακούς γιατρούς και αποχή από τις υγειονομικές επιτροπές

3. Ακύρωση του επιστημονικού ιατρικού συνεδρίου που ήταν προγραμματισμένο για 20-22 Απριλίου στο Ρέθυμνο

4. Αύριο Τρίτη στις 10 πμ καλούμε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου

Καλούμε την κοινωνία και τους φορείς της, κάθε επώνυμο κι ανώνυμο να αγκαλιάσει και να περιφρουρήσει το νοσοκομείο μας  και τους λειτουργούς του!

Ο νοσοκομειακός γιατρός εργάζεται καθημερινά στα όρια της σωματικής και ψυχικής εξάντλησης, επιφορτιζόμενος όλες τις ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος υγείας με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στον ασθενή

Απαιτούμε απο την διοίκηση, την ΥΠΕ και το Υπουργείο άμεσα μέτρα θεσμικής θωράκισης των εργαζομένων! Δεν ανεχόμαστε πια να επικαλείται η κάθε διοίκηση το φιλότιμο και την αυτοθυσία των εργαζομένων και να τους αφήνει έρμαιο στίς επιδιώξεις των εκάστοτε κερδοσκόπων!

Απαιτούμε από τα υπουργεία υγείας και δικαιοσύνης την σύσταση ενός θεσμικού οργάνου προδικαστικής γνωμοδότησης από έγκριτους δικαστικούς και γιατρούς για τις περιπτώσεις πιθανής ιατρικής αμέλειας

Καλούμε τις Ενώσεις γιατρών και την ΟΕΝΓΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες σ αυτήν την κατεύθυνση

Καλούμε τα ΚΥ του νομού να συμμετέχουν στην κινητοποίηση αυτής εβδομάδας

Εάν δεν δράσουμε τώρα το επόμενο λεπτό θα είναι πολύ αργά!

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του goodnet.gr oι δικαστές μετά από την πολύωρη διάσκεψή τους συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως σε ό,τι αφορά την τέταρτη κατηγορούμενη, τη γιατρό που αντιμετώπισε τελευταία το περιστατικό του άτυχου Διονύση. Η εισαγγελέας είχε αναφέρει στην πρότασή της ότι το παιδί είχε εμφανίσει συμπτώματα αφυδάτωσης και πως δεν έγιναν οι ενδεδειγμένες ενέργειες ενυδάτωσής του, με αποτέλεσμα να καταλήξει από ισχυρό σοκ του οργανισμού.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή και της τρίτης κατηγορουμένης, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να είχε φροντίσει για την εισαγωγή του μικρού Διονύση στην παιδιατρική κλινική το βράδυ της 7ης Μαΐου 2014 που το είχαν μεταφέρει «στα χέρια και όχι περιπατητικό» πλέον οι γονείς του. Για τις δύο πρώτες κατηγορούμενες η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή τους.

Το παιδί τελικά νοσηλεύθηκε από το πρωί της 8ης Μαΐου του 2014 και έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου, μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Η ιατροδικαστική εξέταση του Σταμάτη Μπελιβάνη δεν κατέληξε σε αιτία θανάτου, με αποτέλεσμα οι γονείς να αναζητήσουν απαντήσεις στο δικαστήριο.

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γιατρών, τόσο του νοσοκομείου όσο και ιδιωτών, που παραβρίσκονταν στο δικαστήριο όλες τις ημέρες διεξαγωγής της δίκης, θεωρώντας την άδικη. Οι τέσσερις παιδίατροι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους είχαν καταθέσει πως αντιμετώπισαν την περίπτωση της ασθένειας του μικρού Διονύση, υποστηρίζοντας ότι έπραξαν όσα προέβλεπαν τα ιατρικά πρωτόκολλα. Μάλιστα, ως προς το θέμα της αφυδάτωσης που επικαλέστηκε η εισαγγελέας, από την πλευρά της παιδιάτρου αναφέρθηκε ότι στο παιδί είχαν χορηγηθεί παραπάνω από 1250ml, συγκεκριμένα 1800 ml.

Οι συνήγοροι της παιδιάτρου που καταδικάστηκε δήλωσαν αποχωρώντας: “Έχουμε τη συνείδηση μας ήσυχη και καθαρή. Οι ενέργειες της παιδιάτρου ήταν υποδειγματικές και σύμφωνες με όλες τις ιατρικές οδηγίες. Ουδέν σχόλιο για την απόφαση”.

Τις παιδιάτρους εκπροσώπησαν οι δικηγόροι, Ελένη Τζέτζου, Μανώλης Πετρακάκης, Γιώργος Παγώνης και Ειρήνη Αντωνάκη.

Από την πλευρά τους, οι γονείς του μικρού Διονύση, όντας πολύ συναισθηματικά φορτισμένοι, ανέφεραν μετά την ανακοίνωση της απόφασης πως «τουλάχιστον τώρα έχουμε αιτία θανάτου».

«Μία εκ των κατηγορουμένων κρίθηκε ένοχη. Αυτό σημαίνει ότι και αιτία θανάτου υπήρξε και σε πρώτο βαθμό υπάρχει υπαίτιος. Η υπόθεση δεν έχει κλείσει για μας, θα συνεχιστεί και σε άλλους βαθμούς δικαιοδοσίας. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι έτσι κι αλλιώς σεβαστές, παρ’ όλο που η υπόθεση αυτή και η πληγή της απώλειας του μικρού Διονύση προφανώς δεν θα αρθεί για την οικογένειά του ποτέ», σχολίασε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Κοτζαμπασάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...