Είναι επίσημο: Η Κομισιόν σπάει τη «σιδηρά» δημοσιονομική πειθαρχία λόγω κορονοϊού

Κανένα σχόλιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωράει στην επίσημη διατύπωση της συμφωνίας που επετεύχθη από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ στις 5 Μαρτίου για την αναστολή των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ που θέτουν όρια στον δανεισμό ώστε να λυθούν τα χέρια των κυβερνήσεων στη μάχη τους κατά του νέου κορονοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο θεματοφύλακας των κανόνων της ΕΕ, πρότεινε αργά χθες Παρασκευή την ενεργοποίηση της “γενικής ρήτρας διαφυγής”, που επιτρέπει να παρακαμφθούν προσωρινά οι κανόνες, ώστε να μπορέσουν οι χώρες να ανταποκριθούν στην πανδημία του νέου κορονοϊού, η οποία έχει προκαλέσει την επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις στις περισσότερες χώρες της ΕΕ και το κλείσιμο των συνόρων της.

“Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν επαρκώς την κρίση, παρεκκλίνοντας από τις δημοσιονομικές αξιώσεις που θα ίσχυαν υπό φυσιολογικές συνθήκες βάσει του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού πλαισίου”, σύμφωνα με την Κομισιόν.

"Sponsored links"

Μόλις η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γίνει επισήμως δεκτή από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ στην επόμενη σύνοδό τους, οι κυβερνητικές δαπάνες για την καταπολέμηση του κορονοϊού θα εξαιρεθούν από τους υπολογισμούς της Κομισιόν για το έλλειμμα και το χρέος.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις