22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Είναι η αστυνομία στα Χανιά σε πόλεμο με τους διαδηλωτές;

Ημερομηνία:

Αυτό είναι το ερώτημα που προκύπτει από τη φωτογραφία που αποφάσισε να ποστάρει ο αστυνομικός στα Χανιά.

Όπως δημοσίευσε ο “Α.τ.Κ.” αστυνομικός στα Χανιά ανέρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό φωτογραφία με το πανό του ΚΚΕ (μ-λ) που κατάσχεσε η αστυνομία μετά την καταστολή της διαδήλωσης της 6ης Δεκέμβρη.

Ο αστυνομικός συνοδεύει τη φωτογραφία με λεζάντα στην οποία περιγράφει το πανό ως “τα λάφυρα της ημέρας”, αποτυπώνοντας αν μη τι άλλο μία οπτική που προβληματίζει.

Άραγε, υπάρχουν εντός του σώματος της αστυνομίας αστυνομικοί που θεωρούν ότι βρίσκονται σε πόλεμο με τους διαδηλωτές, ότι οι διαδηλωτές ειναι οι εχθροί, τα “κακά παιδιά”, όπως αναφέρει σε σχόλιο του για τη φωτογραφια τα οποία πρέπει να ηττηθούν;

Οι διαδηλωτές είναι πολίτες του ίδιου κράτους το οποίο είναι δημοκρατικό, του οποίου αποτελούν τμημα και οι αστυνομικοί και οπτικές στις οποίες αντιμετωπίζονται ως “εσωτερικός εχθρός” σε έναν πόλεμο είναι πολύ επικινδυνες για την ίδια τη δημοκρατία.

Υπενθυμίζουμε ότι το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά τη βιαιη καταστολή της διαδήλωσης της 6ης Δεκέμβρη εγκαλούσε την κυβέρνηση για ενεργοποίηση του δόγματος του “εσωτερικού εχθρού”.

Αναφερόταν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση:

“Τα γενικευμένα πογκρόμ σε βάρος κοινωνικών ομάδων, η συνεχής στοχοποίηση και ο στιγματισμός τους, το καθεστώς έκτακτων μέτρων που ουδόλως στοχεύουν να προφυλάξουν από την πανδημία και η κλιμακούμενη περιστολή κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, τείνουν να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η Κυβέρνηση με πλήρη επίγνωση, επανενεργοποιεί το δόγμα του εσωτερικού εχθρού.

Και στον πόλεμο αυτό οι κ.κ. Χρυσοχοίδης και Μητσοτάκης, απροσχημάτιστα εργαλειοποιούν και την Ελληνική Αστυνομία. Οι σημερινές εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, τα ναζιστικά σύμβολα στις στολές, οι βάρβαρες και βέβηλες συμπεριφορές αστυνομικού της ΥΑΤ που αμαυρώνουν τη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου και η πληθώρα περιστατικών αστυνομικής βίας που καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δεν έπεσαν από τον ουρανό. Το ίδιο και ο χθεσινός τραυματισμός πέντε εργαζόμενων αστυνομικών, θυμάτων και αυτών, του ιδιότυπου πολέμου του κ. Χρυσοχοίδη”.

Δείτε τη φωτογραφία του αστυνομικού στα Χανιά με το πανό του ΚΚΕ (μ-λ):

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ