Είναι πυρομανείς εκεί στο Δήμο Πλατανιά;

Κανένα σχόλιο

Αυτό αναρωτηθήκαμε όταν από τα αποκαϊδια στον Ταυρωνίτη είδαμε στο Κολυμπάρι νέες εστίες φωτιάς κατά μήκος της εκεί παραλίας.

O Δήμος Πλατανιά με ανακοίνωσή του αρχικά δεν παραδέχτηκε ότι την εντολή είχε δώσει ο ίδιος και μιλούσε για “αυθαίρετες και παράνομες” ενέργειες από “άγνωστους” δράστες που “δυσχεραίνουν εξαιρετικά το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Πλατανιά”

Τελικά μετά από ανάρτηση του ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά Γιώργος Καλαϊτζάκης φανέρωσε τι πραγματικά συνέβη.

"Sponsored links"

Οι φωτιές δε μπήκαν με πρωτοβουλία “αγνώστων” αλλά σε συνεννόηση με τον Δήμο Πλατανιά και μάλιστα με τη συμμετοχή εθελοντών μαθητών από σχολεία της περιοχής!

Γράφει ο Γιώργος Καλαϊτζάκης:

“Πρώτη λυκείου Βουκολιών μαζεύουν τα πλαστικά που ξέβρασε η θάλασσα στο Ταυρωνιτη Η διαχείριση από το δήμο είναι πρώτα μαζεύουμε τα πλαστικά και μετά καίγονται τα καλάμια. Καλάμια με πλαστικά δεν έχει βάλει φωτιά ο δήμος σε καμία περίπτωση”

Είναι ξεκάθαρο από την ανάρτηση ότι ο Δήμος Πλατανιά έδωσε την εντολή στους εθελοντές για τις φωτιές, και τώρα, μετά από τη συζήτηση που δημιουργήθηκε τους ρίχνουν την ευθύνη επειδή δεν καθάρισαν καλά τις παραλίες από τα πλαστικά! Βεβαίως, καμία ευθύνη δε φέρουν άνθρωποι που πρόσφεραν τον ελεύθερο χρόνο τους δίχως πληρωμή και εκτέλεσαν απλά τις εντολές που τους έδωσαν από τον Δήμο.

Άλλωστε, ακόμη και μια στρώση πλαστικά και σκουπίδια να είχαν μαζέψει, μόλις σκάψεις λίγο κάτω από τα καλάμια, υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα. Ουσιαστικά, ο διαχωρισμός καλαμιών από άλλα σκουπίδια είναι πρακτικά αδύνατος.

"Sponsored links"

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται ένα σκηνικό που παραπέμπει σε εμπόλεμη ζώνη και όχι σε τόπο που έρχονται από όλο τον κόσμο για να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Προφανώς, πέραν της πολύ άσχημης εικόνας, εδώ υπάρχουν και ζητήματα δημόσιας υγείας αφού η καύση συνεχιζόταν επί ημέρες με όλη την περιοχή να έχει μετατραπεί σε ντουμάνι. Όπως είπαν κάτοικοι, ηλικιωμένοι και παιδιά σε σπίτια κοντά στις παραλίες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήμάτα.

Οι φωτιές στις παραλίες προς Κολυμπάρι

Και τι έκαναν μετά από όλα αυτά, μετά τα τόσα δημοσίευματα και την δημόσια κριτική που ασκήθηκε στο Δήμο Πλατανιά;

Μα ξαναέβαλαν φωτιές, αυτή τη φορά προς Κολυμπάρι…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις