Εγκαίνια Πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης στα Σφακιά

Κανένα σχόλιο

Τη βιβλιοθήκη του εγκαινίασε χθες Τρίτη στη Χώρα Σφακίων το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σφακίων “Γεώργιος Ξενουδάκης”. Τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερου Αθανάσιος Κουκουνάρης, Αρχιερατικός Σφακίων.

Ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός αναφέρθηκε στη σημασία αυτού του νέου θεσμικού οργάνου, υπογράμμισε την αξία του εντύπου και γενικότερα πόσο είναι σημαντική η βιβλιοθήκη για τους φοιτητές, τους δημότες και κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη. Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος προσέφερε ορισμένες σειρές αξιόλογων βιβλίων, αλλά εκείνη η έκδοση ιδιαίτερα πολυτελής και καλαίσθητη ήταν αυτή της Αγίας Γραφής.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί απο τον Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Κουκουνάρη, Αρχιερατικός Σφακίων, τους Διδάκτορες κ. Άννα Πατεράκη, κ. Γεωργίο Πατεράκη, κ. Μαρία Μπαδιεριτάκη, κ. Κωνσταντίνο Σπαντιδάκη και κ. Χάρη Στρατιδάκη, οι οποίοι συμβολικά προσέφεραν ορισμένα βιβλία και κυρίως δικά τους δημοσιεύματα.

"Sponsored links"

Αξίζει να αναφερθεί ιδιαίτερα η τρίτομη Κρητική Βιβλιογραφία του Γ.Ε. Εκκεκάκη, ένα έργο πολυτιμότατο για τις Κρητικές έρευνες.

Στη συνέχεια ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων κ. Απόστολος Παπαϊωάννου στην ομιλία του με θέμα« Η εμπιστοσύνη στο βιβλίο:’’ Όλοι έχουν δικαίωμα να διαβάζουν’’. Η αναγκαιότητα της συγκρότησης της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης του Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων Γεώργιος Ξενουδάκης», αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας της βιβλιοθήκης. Συγκεκριμένα παρέδωσε στη βιβλιοθήκη 1.113 δημοσιεύματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έπειτα από αίτημα του ίδιου προς τον Πρύτανη, καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη ο οποίος και ενέκρινε την πρόταση αυτή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε οτι τα έντυπα αυτά αποτελούν πλέον περιουσία του Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων η οποία δεν ανταλλάσσεται, δεν πωλείται, δεν χαρίζεται, είναι κτήμα εσαεί της κοινωνίας και του λαού των Σφακίων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου και αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια.

Η νέα αυτή θεσμική λειτουργία του Δ.Ε.Α.Π., κατά τον κ. Παπαϊωάννου, αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός Δημοτικού Ερευνητικού Κέντρου που θα καλύπτει όλους τους τομείς της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής ιστορίας και γενικότερα της Κρήτης.

Τέλος ο Δήμος Σφακίων ευχαριστεί, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την εταιρεία ΑΝΕΚ LINES για την χορηγία της.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις