“Εγκληματική και επικίνδυνη ενέργεια” η δολοφονία του ιρανού επιστήμονα λέει πρώην επικεφαλής της CIA

Κανένα σχόλιο

Ο Τζον Μπρέναν, πρώην επικεφαλής της CIA -επί Μπαράκ Ομπάμα -χαρακτήρισε τη δολοφονία ιρανού επιστήμονα πυρηνικής φυσικής ως «εγκληματική και εξαιρετικά επικίνδυνη ενέργεια» όχι μόνο για την σταθερότητα στην περιοχή αλλά και για το τι μπορεί να σημαίνει η επιλογή του συγκεκριμένου ”στόχου” στο μέλλον. Σημειώνεται πως η Τεχεράνη ήδη κατηγορεί το Ισραήλ πως βρίσκεται πίσω από τον φόνο.

Σε μια σειρά από Tweets στον λογαρισμό του αναφέρει: 

″Αυτή ήταν μια εγκληματική ενέργεια και εξαιρετικά ριψοκίνδυνη. Μπορεί να προκαλέσει θανάσιμα αντίποινα  και να προκαλέσει έναν νέο κύκλο περιφερειακών συγκρούσεων. Θα ήταν συνετό η ιρανική ηγεσία να περιμένει την επιστροφή μίας υπεύθυνης αμερικανικής ηγεσίας στο παγκόσμια σκηνή και να αντισταθεί στην παρόρμηση να απαντήσει σε υποτιθέμενους ενόχους.

"Sponsored links"

Ακόμη πιο σημαντική όμως ίσως είναι η επόμενη επισήμανσή του

″Δεν γνωρίζω εάν μια ξένη κυβέρνηση έδωσε την εντολή ή έφερε σε πέρας τη δολοφονία του Φακχιζαντέχ. Μια τέτοια πράξη κρατικής τρομοκρατίας θα συνιστούσε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα ενθάρρυνε άλλες κυβερνήσεις να εξαπολύσουν φονικές επιθέσεις κατά ξένων αξιωματούχων.

Αυτές οι δολοφονίες διαφέρουν πολύ από τα χτυπήματα κατά ηγετών τρομοκρατικών οργανώσεων και πρακτόρων ομάδων όπως οι Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, που δεν αποτελούν κυρίαρχα κράτη.  Ως παράνομοι μαχητές, βάσει του διεθνούς δικαίου, δύναται να είναι στόχοι προκειμένου να εμποδιστούν φονικές τροομοκρατικές επιθέσεις.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις