15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης

Ημερομηνία:

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι περιβαλλοντικοί όροι για τη «μεγάλη» ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης μέσω Αττικής, έργο το οποίο υλοποιείται από τη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ «Αριάδνη» και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2023.

«Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική αποτελεί μεγάλο ενεργειακό έργο υποδομής της χώρας και γενικότερης σημασίας για την οικονομία της, διότι σχετίζεται πρωτίστως με την επάρκεια της νήσου αυτής σε ηλεκτρική ενέργεια μετά το έτος 2020. Συνεπώς, η υλοποίησή του επιβάλλεται από επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επιπλέον η διασύνδεση θα επιτρέψει μεγαλύτερη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών, θα μειώσει δραστικά το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που καλύπτουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος και θα περιορίσει τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ