23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Εγώ όλες τις γυναίκες σας αγαπάω πολύ και το ‘χω αποδείξει”: Τι είπε ο συζυγοκτόνος ισοβίτης των φυλακών Χανίων στην Αγγελική Νικολούλη

Ημερομηνία:

Η δίωρη κουβέντα τους στο κτίριο της Γ.Α.Δ.Α., σόκαρε… Ο επικίνδυνος όπως χαρακτηρίζεται ισοβίτης, λίγο πριν πάρει το δρόμο για τις φυλακές Χανίων απ’ όπου απέδρασε, έδωσε το δικό του προσωπικό ρεσιτάλ στο “Τούνελ”…

Φίλησε ιπποτικά το χέρι της δημοσιογράφου που συνέβαλε με την έρευνα της στην αποκάλυψη των εγκλημάτων του αλλά και στην πρόσφατη σύλληψη του. Με τον τρόπο αυτό, θέλησε να της δείξει πως δεν σχεδίαζε κάποια επίθεση σε βάρος της και ότι δεν της κρατάει κακία για την καταδίκη του. «Όταν σε βλέπω από κοντά είσαι γλυκιά, αλλά όταν θα φύγεις θα σε μισήσω και πάλι…» είναι μία από τις χαρακτηριστικές ατάκες του Καββαδία προς την Αγγελική.

Ο 58χρονος ισοβίτης που συνελήφθη από άνδρες του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, απάντησε με το δικό του τρόπο σε όλες τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου. Μίλησε για τις δύο γυναίκες-θύματα του, την 26χρονη Νικόλ Κίρχνερ στην Ελβετία και την 27χρονη Τάνια Χαριτοπούλου ,στη Θεσσαλονίκη, μητέρα της κόρης του Βάσως. Απάντησε με υπεκφυγές στα καυτά ερωτήματα της κόρης του που σε τρυφερή ηλικία έγινε μάρτυρας της δολοφονίας της μητέρας της. Στην ερώτηση που βρισκόταν το οκτάμηνο της «ελευθερίας του», η εικόνα που έδωσε προκαλεί ερωτηματικά για το σύστημα χορήγησης αδειών. Κάνει όνειρα για το μέλλον και «αγαπάει τις γυναίκες κάτι που όλα αυτά τα χρόνια το ‘χει αποδείξει» όπως είπε…

Στο στούντιο του «Τούνελ» βρέθηκε ο πρώην φίλος του Κιμ Τσίαμης. Είναι ο άνθρωπος που τον φιλοξένησε και δέχτηκε τη πισώπλατη δολοφονική του επίθεση. Μετά τη σύλληψη του Καββαδία τόλμησε και εμφανίστηκε χωρίς φόβο και μίλησε για όλα όσα έζησε.

Το χρονικό

Η έρευνα του «Τούνελ» το 1998 έφερε στο φως αδιάψευστα στοιχεία ότι η Τάνια Χαριτοπούλου δεν είχε εξαφανιστεί όπως αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί ο τότε σύντροφος της και πατέρας της κόρης της Σπύρος Καββαδίας. Η Αγγελική Νικολούλη βρήκε στο μπάνιο του διαμερίσματος που έμενε το ζευγάρι στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, αίμα και ιστό από το σώμα της Τάνιας. Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ.

Το «Τούνελ» σόκαρε όταν αποκάλυψε ότι ο Σπύρος Καββαδίας το 1992 είχε σκοτώσει και την τότε σύντροφο του, την Ελβετίδα Νικόλ Κίρχνερ. Αρχές του 1999 η Αγγελική Νικολούλη με μία αιφνιδιαστική της επίσκεψη στις φυλακές Διαβατών, είχε συναντήσει τον Σπύρο Καββαδία που ποτέ δεν παραδέχτηκε τα εγκλήματα του. Δείτε περίσσότερες λεπτομέρειες για το θέμα εδώ.

Στις Αρχές Οκτωβρίου του 2014 το «Τούνελ» μετέδωσε πρώτο πως ο Καββαδίας είχε αποδράσει από τις Αγροτικές φυλακές Χανίων όπου κρατούνταν. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα το τελευταίο διάστημα του είχαν δοθεί 30 άδειες. Από τότε η εκπομπή αξιοποιούσε πληροφορίες και μαρτυρίες που οδηγούσαν στα ίχνη του.

Στους οκτώ μήνες που ο Καββαδίας κυκλοφορούσε ελεύθερος, το «Τούνελ» εντόπισε δύο από τα κρησφύγετα του στην περιοχή των Αθηνών, ενώ είχε παρουσιάσει τη μαρτυρία ενός πρώην φίλου του που είχε δεχτεί την δολοφονική του επίθεση. Τότε ο φίλος του είχε μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής και είχε αποκαλύψει πως ο Καββαδίας του είχε εκμυστηρευτεί πως πέταξε τα κομμάτια της Τάνιας στα σκουπίδια και πως είχε βάλει στόχο ζωής να σκοτώσει τη δημοσιογράφο γιατί την θεωρούσε υπεύθυνη για την καταδίκη του. Δείτε περισσότερα εδώ.

Δυο μέρες μετά το Πάσχα στις 14 Απριλίου, μία σημαντική πληροφορία έφτασε στα γραφεία της εκπομπής.Υπάλληλος Δημόσιας υπήρεσίας τον αναγνώρισε όταν πήγε να εκδώσει πιστοποιητικό γέννησης.  Το «Τούνελ» συνεργάστηκε στενά με τις Αρχές που λίγες μέρες αργότερα συνέλαβαν τον Σπύρο Καββαδία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Η συνάντηση δεκαέξι χρόνια μετά…

Ο Καββαδίας όταν είδε μπροστά του την Αγγελική Νικολούλη σάστισε. Αυτό που τον έκαιγε ήταν να μην εμφανιστεί στην κάμερα. Μετά στάζοντας κυριολεκτικά μέλι, της μίλησε για όλα και για όλους.

Όπως της είπε, παρά την δημοσιοποίηση της απόδρασης του, δεν φοβόταν να κυκλοφορεί σε δημόσιους χώρους και μάλιστα μπροστά σε αστυνομικούς! Τη Μεγάλη Παρασκευή πήγε με μια γνωστή του σε εκκλησία του Κολωνακίου, όπου έπαιζε και μπάντα της Αστυνομίας και κανείς δεν τον αναγνώρισε. Υποστήριξε πως ο λόγος που δεν γύρισε στη φυλακή, ήταν γιατί ήθελε να φροντίσει έναν άρρωστο φίλο του που τελικά πέθανε.

"google ad"

Τι απάντησε στην κόρη του…

Στα καυτά ερωτήματα που έχει θέσει η κόρη του όταν τη συνάντησε η Αγγελική Νικολούλη στη Θεσσαλονίκη, εκείνος απάντησε: «Να τη ρωτήσεις ποιος την έβαλε εκείνο το βράδυ για ύπνο και ποιος την ξύπνησε το πρωί. Η μητέρα της ήταν κι όχι εγώ. Η Τάνια χάθηκε, εξαφανίστηκε… Δεν την σκότωσα, κάπου είναι…» είπε, χωρίς να δείξει ίχνος μετάνοιας για το θύμα του.

Στη συνέχεια ο Καββαδίας αποκάλυψε στη δημοσιογράφο πως το διάστημα που οι Αρχές τον αναζητούσαν, πήγε στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός του ήταν να δει την κόρη του Βάσω. Όπως είπε, την παρακολουθούσε από μακριά χωρίς εκείνη να τον αντιληφθεί. Ισχυρίστηκε ακόμα πως πέρασε παράνομα τα σύνορα και ταξίδεψε μέχρι την Ελβετία για να δει και τις δύο μεγαλύτερες κόρες του που έχει αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο.

Η δημοσιογράφος τον ρώτησε πως θα αντιδρούσε αν κάποια από τις κόρες του σχετιζόταν με άνδρα που θα της φερόταν βίαια και επιθετικά. «Θα την προστάτευα…» ήταν η αφοπλιστική του απάντηση.

Ο Καββαδίας και οι γυναίκες…

Η Αγγελική Νικολούλη τον ρώτησε αν εκδικείται με τον τρόπο του, τις γυναίκες με τις οποίες συμβίωσε και δεν ομολογεί τις δολοφονίες τους. «Εγώ όλες τις γυναίκες σας αγαπάω πολύ και το ‘χω αποδείξει. Μπορεί να σκότωσα μπορεί και να μη σκότωσα… Θα σου δώσω τηλέφωνα φιλενάδων μου να τις ρωτήσεις πως τους φέρομαι. Είμαι κύριος μαζί τους…» της είπε. «Δηλαδή μια γυναίκα από δω και πέρα δεν πρέπει να σε φοβάται; Διορθώθηκες τόσα χρόνια μέσα στη φυλακή;» τον ρώτησε. «Δεν έγινα καλό παιδί, είμαι κακό» απάντησε εκείνος γελώντας, «είμαι αυτός που είμαι.»

 Τα όνειρα του για το μέλλον…

Μίλησε στη δημοσιογράφο για τα όνειρα του, για την επιθυμία του να φτιάξει κάποια στιγμή τη δική του επιχείρηση. «Θα αφήσεις δηλαδή πίσω τον παλιό Σπύρο;» τον ρώτησε η Αγγελική Νικολούλη. «Έχω τον καλό και τον κακό Σπύρο» απάντησε εκείνος.

«Τώρα που σε βλέπω είσαι γλυκιά, μετά πάλι θα σε μισώ..»

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον μάρτυρα πρώην φίλο του, που είχε μιλήσει στο «Τούνελ» για την άγρια επίθεση που δέχτηκε από αυτόν. «Όλα είναι ψέματα» της είπε εκείνος. «Τον χτύπησα γιατί μου χρωστούσε χρήματα. Με ενόχλησε που ήρθε στην εκπομπή κι έκρυψε το πρόσωπο του.»

«Νιώθεις οργή γι αυτόν γιατί μας αποκάλυψε όλα όσα του εκμυστηρεύτηκες για την Τάνια; Ότι πέταξες τα κομμάτια της στα σκουπίδια και πως ήθελες να σκοτώσεις εμένα γιατί με θεωρούσες υπεύθυνη για την καταδίκη σου; » συνέχισε η Αγγελική Νικολούλη. «Δεν έχω τίποτα μαζί σου. Πριν σε δω ένιωθα ότι σε μισούσα. Τώρα που σε βλέπω είσαι γλυκιά. Μετά που θα φύγεις, θα σε μισώ και πάλι…» της αποκρίθηκε εκείνος.

«Τώρα που τον έπιασαν ας πεθάνω …»

Η εκπομπή ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και η κάμερα κατέγραψε τις αντιδράσεις των συγγενών της αδικοχαμένης Τάνιας Χαριτοπούλου, μετά τη δημοσιοποίηση της σύλληψης του. Τους τελευταίους μήνες ζούσαν κυριολεκτικά μέσα στο φόβο και την ανασφάλεια.

Οι συγγενείς του θύματος και μητέρας του παιδιού του Σπύρου Καββαδία , πληροφορήθηκαν για τη σύλληψη του από την εκπομπή και όχι από τις Αρχές. Μιλώντας στην κάμερα του «Τούνελ» ο αδελφός της Τάνιας Δημήτρης Χαριτόπουλος, δήλωσε επιτέλους ανακουφισμένος. Όπως περιέγραψε στην ρεπόρτερ της εκπομπής, για οκτώ μήνες που ο Καββαδίας κυκλοφορούσε ελεύθερος, δεν μπορούσε να ησυχάσει. Όταν περπατούσε στο δρόμο κρυφοκοιτούσε πίσω του μήπως τον παρακολουθούσε για να του κάνει κακό. Η μεγάλη πληγή της οικογένειας παραμένει ανοιχτή. Μέχρι σήμερα ο Καββαδίας δεν έχει ομολογήσει που βρίσκεται το πτώμα της Τάνιας. «Από τη στιγμή που ή ίδια του η κόρη του έχει ζητήσει να πει που βρίσκεται το πτώμα της μητέρας της και δεν της λέει, θα πει σε μας που είμαστε ξένοι για αυτόν;» αναρωτιέται ο Δημήτρης Χαριτόπουλος.

Μέσα στον φόβο και την ανασφάλεια ζούσαν τους τελευταίους οκτώ μήνες και οι ηλικιωμένοι γονείς της Τάνιας. Δεν άνοιγαν την πόρτα και δεν ξεμύτιζαν από το σπίτι. Η μητέρα του θύματος Κατερίνα Χαριτοπούλου, είπε στην ρεπόρτερ του «Τούνελ» πως προσευχόταν καθημερινά να τον συλλάβουν. Περιέγραψε πως η εγγονή της Βάσω της μετέφερε τη σχετική είδηση. «Γιαγιά τον έπιασαν, τον έπιασαν…» της είπε γεμάτη χαρά.

Η τραγική μητέρα ξέσπασε μπροστά στην κάμερα: «Δεν την έθαψε την κόρη μου. Την κομμάτιασε και την πέταξε στα σκουπίδια… Στην φυλακή να σαπίσει, όπως έκανε με την Τάνια μου. Να μη βγει ποτέ από κει. Τώρα που τον έπιασαν, ας πεθάνω πια…»

Φως στο Τούνελ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...