ΕΔΕΥ: Ισχυρό ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Η κυβέρνηση προκήρυξε τους διαγωνισμούς μετά το ενδιαφέρον κοινοπραξίας που περιλαμβάνει τις Exxon Mobil, Total και της Ελληνικά Πετρέλαια για δύο θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και της ελληνικής Energean για το Ιόνιο.

Οι διαγωνισμοί για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο έχουν προσελκύσει ισχυρό ενδιαφέρον από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είπε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Η κυβέρνηση προκήρυξε τους διαγωνισμούς μετά το ενδιαφέρον κοινοπραξίας που περιλαμβάνει τις Exxon Mobil, Total και της Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ 0,00% για δύο θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και της ελληνικής Energean για το Ιόνιο.

"Sponsored links"

Οι προσφορές πρέπει να υποβληθούν στην ΕΔΕΥ.

«H EΔΕΥ είναι χαρούμενη επειδή οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα (υδρογονανθράκων) στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον ή έχουν επισκεφθεί τις αίθουσες δεδομένων», είπε ο Γιάννης Μπασιάς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, σύμφωνα με το Reuters. Δεν κατονόμασε τις ενδιαφερόμενες εταιρίες.

Οι Exxon και Total, η ισραηλινή Delek, η ιταλική Eni και η αμερικανική Noble Energy πραγματοποιούν έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

Η Delek Group και η θυγατρική της Delek Drilling δεν δέχθηκαν να σχολιάσουν. Η Noble δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο. Η ΕΝΙ έχει πει ότι αγόρασε πακέτο δεδομένων για να δει αν την ενδιαφέρει η Κρήτη.

Οι επενδυτές θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τις αρχές Μαρτίου, με τον κ. Μπασιά να αναμένει ότι ο προτιμητέος επενδυτής θα ανακοινωθεί τον Μάιο. Η συμφωνία θα πρέπει επίσης να εγκριθεί από το υπουργείο Ενέργειας και να επικυρωθεί από τη βουλή.

euro2day.gr

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις