Εικόνες απόλυτου χάους στη Νότια Αφρική λόγω κορωνοϊου – Ποδοπατούνται στα σούπερ μάρκετ – Ο στρατός στους δρόμους

Κανένα σχόλιο

Πρώτη μέρα του lockedown στη Νότια Αφρική λόγω κορωνοϊού και η κατάσταση είναι χαοτική.

Ο κόσμος βγήκε παρά τις απαγορεύσεις και σχημάτιζε ουρές στα σούπερ μάρκετ. Άνθρωποι ήρθαν στα χέρια και άλλοι ποδοπατήθηκαν ενώ η κυβέρνηση αναγκάστηκε να βγάλει το στρατό στους δρόμους για να επαναφέρει την τάξη.

Η χώρα των 57 εκατομμυρίων ανθρώπων ξεκίνησε μια καραντίνα τριών εβδομάδων σήμερα καθώς η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τους πρώτους δύο θανάτους της Νότιας Αφρικής από τον ιό. Ο στρατός κυκλοφορεί στους δρόμους και όποιον βλοέπει έξω χωρίς άδεια τον συλλαμβάνει.

"Sponsored links"


Η κατάσταση έξω από τα σούπερ μάρκετ ξεφεύγει από κάθε λογική. Οι άνθρωποι ποδοπατούνται στην ουρά για να αγοράσουν αγαθά και… χαρτί υγείας. Σε κάποιες περιπτώσεις η κάμερα κατέγραψε στρατιώτες να σταματούν ταξί και να κατεβάζουν με τη βία τον κόσμο που ξεπερνούσε το νόμιμο όριο και ειχε στοιβαχτεί μέσα στο όχημα ο ένας πάνω στον άλλον.


Ίδια κατάσταση και στα στενά της πρωτεύουσας όπου δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας σταματούν και ελέγχουν τον κόσμο αλλά επίσης παίρνουν τους άστεγους και τους συλλαμβάνουν.

Τα μέτρα θα τηρηθούν αυστηρά λέει αξιωματούχος. Μεταξύ των μέτρων είναι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας με κατοικίδιο.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις