Εισαγγελέας στο δήμο Χερσονήσου για τη βιομηχανία παράνομων αναθέσεων που ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ

Κανένα σχόλιο

Εισαγγελική παρέμβαση σημειώθηκε στην υπόθεση των παράνομων αναθέσεων και το στήσιμο εξωδικαστικών συμβιβασμών στο δήμο Χερσονήσου,  προκειμένου να διασφαλίζεται η πληρωμή διαφόρων τιμολογίων, που ήδη η Αποκεντρωμένη είχε απορρίψει ως μη σύννομες. Η εισαγγελία Ηρακλείου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ήδη έχουν σταλεί κλήσεις σε εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για υποθέσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οι οποίες είχαν αποκαλυφθεί τους τελευταίους μήνες του 2018, ενώ οδήγησαν και σε παραίτηση του αντιδημάρχου και πρόεδρου της Οικονομικής Επιτροπής, Κωνσταντίνου Παρλαμά.

Το “μεγάλο κόλπο” με σειρά παράνομων απευθείας αναθέσεων και άρα παράνομων δαπανών, που φτάνουν μέχρι τώρα τις 800.000 περίπου ευρώ, κλονίζει το δήμο Χερσονήσου εδώ και μήνες, οδηγώντας είτε σε παραιτήσεις είτε σε έντονες διαμαρτυρίες συμβούλων της αντιπολίτευσης που διαπιστώνουν ότι σύρονται ως συμμέτοχοι σε υποθέσεις που είναι πολύ πιθανό να απασχολήσουν την ελληνική Δικαιοσύνη!

"Sponsored links"

Πρόκειται για αναθέσεις με προφορικές εντολές ενός και μόνο προσώπου, χωρίς καμιά απόφαση συλλογικού και αρμόδιου οργάνου, χωρίς κανείς αρμόδιος να παραλαμβάνει, να ελέγχει και να βεβαιώνει την παραλαβή! Οι αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες έχουν ακυρωθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (Αποκεντρωμένη) καθώς δεν στηρίζονται σε καμιά διάταξη του νόμου. Αλλά εδώ ξεκινάει το “μεγάλο κόλπο”, καθώς παράγοντας της δημοτικής αρχής υπογράφει τα τιμολόγια και την εκτέλεση του έργου ή των εργασιών, με αποτέλεσμα, με αυτές τις υπογραφές, ο προμηθευτής ή ο ανάδοχος, να προσφεύγει στα δικαστήρια και να επικαλείται την έγκρισή τους για να εισπράξει τα χρήματα που διεκδικεί. Σε άλλες περιπτώσεις, πριν τα δικαστήρια, ο δήμος οδηγείται σε συμβιβασμό και με αποφάσεις της πλειοψηφίας, πληρώνει τις απευθείας αναθέσεις και δαπάνες που έχουν κριθεί παράνομες από την Αποκεντρωμένη.

candiadoc.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις