20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Εκανε διακοπές με τους φίλους του στην Κρήτη και… εξαφανίστηκε: Η απίστευτη ιστορία του Βρετανού Στήβεν Κουκ

Ημερομηνία:

Ο Στίβεν Κουκ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το Σεπτέμβριο του 2005, ενώ έκανε τις διακοπές του στην Κρήτη. Εδώ και 10 χρόνια η οικογένεια του δεν έχει πάψει να τον αναζητά.

Ο Κουκ, από τη Βρετανία ήταν 20 ετών όταν εξαφανίστηκε και παρά τις δημόσιες εκκλήσεις και τις επανειλημμένες αναζητήσεις των ελληνικών αρχών, όπως σημειώνει η manchester evening news, δεν βρέθηκε ποτέ.


Δέκα χρόνια μετά, ένας νέος κύκλος αναζήτησης του 30χρονου σήμερα Κουκ, έχει ξεκινήσει. Οι βρετανικές αρχές, μάλιστα, ετοίμασαν μια εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζει σήμερα ο νεαρός, για να υποβοηθηθούν οι έρευνες. Η οικογένειά του, επίσης, προσφέρει αμοιβή 7.000 ευρώ σε όποιον δώσει κάποια πληροφορία που θα οδηγήσει στην εύρεση του Κουκ.

«Δεν περιμέναμε ποτέ ότι ο αγαπημένος μας Στίβεν δεν θα επέστρεφε ποτέ από τις πρώτες διακοπές χωρίς την οικογένειά του που έκανε», τονίζει συγγενής του εξαφανισμένου και προσθέτει: «Κατά τη διάρκεια των 10 τελευταίων ετών η αγάπη μας για αυτό δεν έχει μειωθεί καθόλου. Κάθε μέρα συνεχίζουμε τη μάχη για να τον βρούμε. Μια μάχη που ποτέ δεν θα παρατήσουμε.


Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Μάντσεστερ, πολλές, κατά τη διάρκεια αυτών των 10 ετών, πολλές πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται ο Στίβεν Κουκ έφθασαν στην οικογένειά του, χωρίς, όμως, καμία να αποδειχθεί αληθινή.

Οταν εξαφανίστηκε, την 1η Σεπτεμβρίου του 2005, φοιτούσε στο πανεπιστήμιο της Λίβερπουλ. Στην Κρήτη είχε βρεθεί παρέα με φίλους του για διακοπές. Την τελευταία φορά που εθεάθη ήταν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείο όπου έμενε, όπου ζητούσε κάποιες πληροφορίες.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...