Εκατοντάδες πολίτες στις κορυφογραμμές της Οίτης ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

1 Σχόλιο

Βροντερό «όχι» για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών…

Εντυπωσιακά μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της Οίτης και των Ορειβατικών Συλλόγων Λαμίας και Άμφισσας, του Ομίλου Φίλων του Δάσους και του Συλλόγου Δρομέων «Τραχίνα», στην πορεία αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο βουνό του Ηρακλή.

Ανάμεσα στους πολίτες που στήριξαν την εκδήλωση αλλά και υποστηρίζουν τις θέσεις των διοργανωτών για ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη μακριά από «φαραωνικά έργα» το πράσινο αποτύπωμα των οποίων είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με την καταστροφή που επιφέρουν, ήταν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων.

"Sponsored links"

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 400. Η πορεία ξεκίνησε από το διάσελο της Πάθενας και μέσω της διαδρομής Πάθενα– Αετός – Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο ανέβηκαν στις κορυφογραμμές της Οίτης όπου σχεδιάζονται να μπουν οι ανεμογεννήτριες.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

    ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΓΟΡΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ 80 ΔΙΣΕΚ. ΕΥΡΩ….ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 80 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ.
    ΕΡΩΤΗΣΗ.ΠΟΥ ΘΑ ΘΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΗΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ 800 ΚΙΛΑ ΤΟΞΙΚΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ;;
    ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις