Εκδήλωση μνήμης στα Μεσκλά Κυδωνίας με αφορμή την επέτειο από την εξόντωση την 1η Ιανουαρίου του 1944 του Χιτλεροφασιστικού τάγματος του Σούμπερτ

Κανένα σχόλιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του παραρτήματος Χανιων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο χωριό Μεσκλά Κυδωνίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από κοινού με τους φορείς του χωριού των Μεσκλών (Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, το Εκκλησιαστικό συμβούλιο, ο αγροτικός συλλογος, ο αγροτικός συνεταιρισμός, το τοπικό συμβούλιο και ο τοπικός ΤΟΕΒ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο από την εξόντωση ,την 1η Ιανουαρίου του 1944 του Χιτλεροφασιστικού τάγματος του Σούμπερτ που ήταν υπεύθυνο για το ολοκάυτωμα δεκάδων χωριών στο νησί μας την περίοδο της κατοχής.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν ο δήμαρχος Πλατανιά κος Μαλανδράκης Γιάννης ,καθώς και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσκλών-Ζούρβας κος Δημητρουλάκης Γιάννης.

"Sponsored links"

Ξεχριστό τόνο έδωσε με τα ριζίτικα που απάγγειλε η ομάδα ριζίτικου τραγουδιού του Πολιτιστικού Συλλόγου που αφιερώθηκαν στους αγωνιστές κατοίκου του χωριού, στους αντάρτες του ΕΛΑΣ που έδωσαν την μάχη υπεράσπισης της πατρίδας.

Το ιστορικό των γεγονότων διάβασε το μέλος του Δ.Σ Παναγιώτης Αλέκος και αναφέρθηκε στην ίδρυση στα Μεσκλά της πρώτης αντάρτικης ομάδας του ΕΛΑΣ τον Ιούλιο του 1943, στην εξόντωση της ομάδας του Σούμπερτ τον Ιανουάριο 1944,στην συμβολή των κατοίκων του χωριού στο πλάι των ανταρτών, στο ανταρτοδικείο που στήθηκε στο χωριό.

Την πολιτική ομιλία εκ μέρους του Δ.Σ του παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ πραγματοποίησε ο Σπύρος Αγριμάκης.

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με αναφορά στον πατριωτισμό και από πού πηγάζει αυτός.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις