Εκδήλωση στη νησίδα ( τα ) Θοδωρού για την ιστορία της, τη χλωρίδα και την πανίδα της και τη Μάχη της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Εκδήλωση στη νησίδα ( τα ) Θοδωρού για την ιστορία της, τη χλωρίδα και την πανίδα της αλλά κυρίως γι’ αυτά που έγιναν εκεί και στην ευρύτερη περιοχή της κατά τη Μάχη της Κρήτης, ενταγμένη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης και ο Σύλλογος Χανίων Οι Φίλοι του Βυθού σας καλούν, την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, ώρες 10.00 – 13.30 ), στην εκδήλωση Ιστορίας και Μνήμης που οργανώνουν στη νησίδα ( τα ) Θοδωρού και τα νερά που την περιβάλλουν.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

"Sponsored links"

10.00 Επιβίβαση σε σκάφη ( στο λιμανάκι του Πλατανιά ) και άφιξη στη

Νησίδα

Γνωριμία με τη χλωρίδα και την πανίδα της νησίδας [ από εκπρόσωπο του Δασαρχείο Χανίων ]

Αναφορά στα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης στην ευρύτερη περιοχή της νησίδας νησίδα το 1941 [ από την ιστορικό Στέλλα Αλιγιζάκη ]

Μικρή έκθεση φωτογραφιών από τη Μάχη της Κρήτης στην ευρύτερη περιοχή [ από τον ιστορικό ερευνητή Στέλιο Τριπαλιτάκη ]

Επιστροφή στο λιμανάκι

12.30 Γνωριμία με τα κατάλοιπα της Μάχης της Κρήτης στο βυθό της θάλασσας

Οι Φίλοι του Βυθού θα βοηθήσουν και θα διευκολύνουν όλους όσοι θελήσουν να βάλουν τη μάσκα και τα βατραχοπέδιλά τους και να δουν κατάλοιπα στον βυθό από τη Μάχη της Κρήτης ( αεροπλάνα και άλλα ).

13.30 Τέλος της εκδήλωσης.

"Sponsored links"

Οι οργανωτές θεωρούμε την εκδήλωση ως ένα καλό μάθημα Ιστορίας που ενισχύει την Ιστορική Μνήμη.

Σημειώσεις :

Όσοι θα έλθουν θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τρεις ημέρες πριν, μέχρι και την Πέμπτη 17 Μαΐου, για να ρυθμιστεί το θέμα της μεταφοράς προς και από τη νησίδα.

Για τη μετάβαση προς τη και από τη νησίδα θα πληρώσουμε για εισιτήριο έξι ευρώ το άτομο.

Καλό είναι να βρισκόμαστε στο λιμανάκι του Πλατανιά από τις 9.30.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην Ευγενία Παπαϊωάννου, γραμματέα της ΙΛΑΕΚ, στα τηλέφωνα 28210 54229 και 694 498 6609.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορεί κάποιος να ζητήσει από τον πρόεδρο του Συλλόγου Χανίων Οι Φίλοι του Βυθού κ. Χάρη Καραβαράκη στο τηλέφωνο 694 628 3020.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις