14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σήμερα Σάββατο η εκδήλωση της Greenpeace στα Χανιά για τις έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ανοιχτές συζητήσεις σε Χανιά και Ηράκλειο διοργανώνει η greenpeace με θέμα “Έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κρήτη: ποιες είναι οι συνέπειες;”.

Η εκδήλωση στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Ο το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι ενώ στο Ηράκλειο η αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γιάννης Φίλης.

Πιο αναλυτικά σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Ένα σοβαρό πετρελαϊκό ατύχημα θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα, η οποία πιθανότατα θα χρειαστεί δεκαετίες για να ανακάμψει. Επιπλέον, η επιστήμη μας έχει απευθύνει μία τελευταία δραματική έκκληση: για την αποφυγή των ανεξέλεγκτων και μη αναστρέψιμων κλιματικών αλλαγών επιβάλλεται ο άμεσος τερματισμός όλων των νέων επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα και η πλήρης απεξάρτησή μας από αυτά τις επόμενες 2-3 δεκαετίες. Παρά το γεγονός ότι μονογράφηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης, δεν είναι αργά να σταματήσουμε την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε θαλάσσια οικόπεδα της Κρήτης.

Όλα τα παραπάνω θα έχουμε την χαρά να κουβεντιάσουμε μαζί σας στις ανοιχτές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν:

  • το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου στις 15.00 μ.μ., στον Πολυχώρο Μεγάλο Ο’, Γρηγορίου Ε’ 69, Χανιά
  • την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου στις 14.00 μ.μ., στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου (Κόλπος Δερματά), Ηράκλειο Κρήτης

Οι βασικοί ομιλητές είναι:

  • Γιάννης Α. Φίλης, πρώην Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης

  • Αντώνης Ανηψητάκης, επικεφαλής «Μια Κρήτη, περιβάλλον – άνθρωπος»

  • Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος εκστρατείας για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ