Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μνημείο Λαζόπουλου στις Βουκολιές

Κανένα σχόλιο

Στo πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες εκδήλωση στο Μνημείο Λαζόπουλου στα Κουλουκουθιανά Βουκολιών,όπου έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι ο Λοχίας Γιάννης Λαζόπουλος με άλλους εννέα αγωνιστές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «…η επέτειος της Μάχης της Κρήτης δεν είναι απλά μια ημέρα μνήμης για όλο τον Ελληνισμό, αλλά ορόσημο εθνικής και πανανθρώπινης πορείας, έκανε αναφορά για τον ¨Ήρωα Γιάννη Λαζόπουλο ο οποίος με τη θυσία του έσωσε το 1941 τις Βουκολιές από πιθανό ολοκαύτωμα ,… » ,

Ακολούθησε ομιλία για τα γεγονότα από το Δ/ντη του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ.Γιάννη Γιακουμάκη.

"Sponsored links"

Παρών στην εκδήλωση ήταν Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Επιχειρήσεων του Δήμου Πλατανιά, καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Η πραγματοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης είναι , στα πλαίσια των δράσεων μνήμης που πραγματοποιεί συστηματικά ο Δήμος Πλατανια, σε συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς, έχοντας ως στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης για όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μνημείο Λαζόπουλου στις Βουκολιές
Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μνημείο Λαζόπουλου στις Βουκολιές
Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μνημείο Λαζόπουλου στις Βουκολιές

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις