Εκκληση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς «να ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση για μια νέα συμφωνία»

Κανένα σχόλιο

«Η ψήφος υπέρ του “όχι” σχετικά με ένα σχέδιο συμφωνίας με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ για το πρόγραμμα προσαρμογής πρέπει να γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές και να ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση για μια νέα συμφωνία» αναφέρει η Σοσιαλιστική Διεθνής, το συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση, τόσο στην ελληνική κυβέρνηση, όσο και στους Ευρωπαίους εταίρους, ανεξάρτητα από το αν υποστήριξαν το «ναι» ή το «όχι», να εργαστούν για την επίτευξη συμφωνίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία και τις μεταρρυθμίσεις για μία βιώσιμη οικονομία.

«Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να σεβαστεί την εντολή που πήρε με την εκλογή του και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη» σημειώνει η Σοσιαλιστική Διεθνής και αναφέρει πως μία νέα συμφωνία πρέπει να λάβει υπόψη της ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής με οδυνηρές θυσίες, όπως μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και αύξηση της ανεργίας των νέων σε ποσοστό πάνω από 40%.

"Sponsored links"

«Αν η συντηρητική ηγεσία της Ευρώπης είχε λάβει σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις της ελληνικής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ότι το κλειδί για την Ευρώπη και την Ελλάδα δεν είναι περισσότερη λιτότητα αλλά βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, αν είχαν στηρίξει την ιδέα του δημοψηφίσματος στην αρχική φάση, η κρίση θα μπορούσε να μετατραπεί σε ευκαιρία για δημοκρατική αλλαγή και πρόοδο» τονίζει.

«Οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική θα φέρει μία ακόμη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση και θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες» καταλήγει η Σοσιαλιστική Διεθνής.

Με πληροφορίες από in.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις