Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Βάμου για παραγωγή προϊόντων από την ελιά και το λάδι

Κανένα σχόλιο

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου, μετά από αίτημα σχολείων (του 5ου Γυμνασίου Χανίων και του Γυμνασίου Πλατανιά), υλοποίησε στις εγκαταστάσεις του στον Κεφαλά Αποκορώνου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Βάμου για την Ελιά και το Λάδι  την Τρίτη 15 και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 με τη συμμετοχή 22 εκπαιδευτικών και 95 μαθητών από Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ρουμανία και Γερμανία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Βάμου στην περίπτωση αυτή υλοποιήθηκε στα Ελληνικά και στα Αγγλικά σε δυο ομάδες κάθε φορά, καθώς στις δράσεις αυτές πήραν μέρος συνολικά 22 εκπαιδευτικοί και 95 μαθητές:

"Sponsored links"

  1. Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 με συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου Χανίων, του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών, του Περιφερειακού Γυμνασίου Λιβαδιών Κύπρου, του IES Teguise από τα Κανάρια Νησιά και του Aurelio Gomez Escolar από την Ισπανία που επισκέφθηκαν τα Χανιά 14 έως 18 Οκτωβρίου 2019, στα πλαίσια ανταλλαγής μαθητών προγράμματος Erasmus+ που υλοποιούν τα σχολεία αυτά.
  2. Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 με συμμετοχή του Γυμνασίου Πλατανιά και σχολείων από Ρουμανία, Ισπανία και Γερμανία που επισκέφθηκαν τα Χανιά στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Environment and Sustainability: Understand, Care, Act!” με κωδικό 2018-1-DE03-KA229-047188.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος, εκτός από τις παρουσιάσεις και τη συζήτηση σε Ελληνικά και Αγγλικά, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια με τη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών:

  • Για την παραγωγή κηραλοιφής με τη χρήση ελαιολάδου και κεριού,
  • Για κατασκευή μικρών πινακίδων από πηλό με σύμβολα της ελιάς και του λαδιού στη Γραμμική Γραφή Β’, που χρησιμοποιούνταν στη μινωική εποχή
  • Για παραγωγή ελαιολάδου σε μικρογραφία φάμπρικας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις