15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εκτεθειμένος ο Πέτσας: Κατά προσέγγιση το ένα εκατομμύριο SMS – Τον αδειάζει ο Πιερρακάκης

Ημερομηνία:

Απολύτως εκτεθειμένος βρίσκεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης τον άδειασε κανονικά σχετικά με τα όσα ανέφερε περί ενός εκατομμυρίου SMS για άθληση, θέλοντας για άλλη μια φορά να κάνει μετάθεση ευθυνών στους πολίτες.

Μετά την πάνδημη κατακραυγή, ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ουσιαστικά άδειασε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, καθώς ξεκαθάρισε ότι «δεν κοιτάμε τις κατηγορίες και δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα» προσθέτοντας ότι το εκατομμύριο «ήταν κατά προσέγγιση. Εφόσον έχουμε πει ότι τα βράδια επιτρέπεται μόνο για άθληση ή για λόγους υγείας μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο λόγος ήταν αυτός».

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι από τα στοιχεία για τα SMS που έχουν σταλεί κατά τις πρώτες δύο ημέρες του νέου lockdown προκύπτει ότι είναι μεν ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο lockdown, όμως στη σημερινή συγκυρία υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι όπως το γεγονός ότι υπάρχουν γονείς που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ την άνοιξη τα σχολεία ήταν κλειστά, αλλά και το ότι αρκετές επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές.

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για 4,7 εκατομμύρια SMS το Σάββατο και 3,9 εκατομμύρια την Κυριακή. Στο πρώτο lockdown, σύμφωνα με τον υπουργό, εστάλησαν 110 εκατ. μηνύματα σε 42 ημέρες, δηλαδή 2,6 εκατ. τη μέρα κατά μέσο όρο. Επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σκέψη να μπει αριθμητικός κόφτης στα SMS που μπορούν να στέλνουν οι πολίτες ανά ημέρα.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ