20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εκτός του Γαβρά και ο Κεν Λόουτς ήθελε να κάνει ταινία τον Βαρουφάκη

Ημερομηνία:

Και όμως δεν ήταν μόνον ο σπουδαίος Κώστας Γαβράς που επεδίωξε να μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο «Ανίκητοι Ηττημένοι» του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ηταν και ένας άλλος εμβληματικός Ευρωπαίος σκηνοθέτης του πολιτικού σινεμά: ο Κεν Λόουτς! Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο 83χρονος σήμερα Βρετανός μαχητικός δημιουργός υπήρξε από τους πρώτους επώνυμους Ευρωπαίους που έδειξαν ενδιαφέρον για τον ευρωπαϊκό κλάδο του ΜέΡΑ25, του DiEM25 δηλαδή, επιδιώκοντας να γίνει μέλος του και όντας επιπλέον φίλος εδώ και κάποια χρόνια με τον Βαρουφάκη.

Πάντα στις επάλξεις των μεγάλων κοινωνικών αγώνων, ο δηλωμένος αριστερός σκηνοθέτης ταινιών, όπως οι «Ριφ-Ραφ» (1991), «Βροχή από πέτρες» (1993), «Ladybird, Ladybird» (1994), «Γη και ελευθερία» (1995), «Sweet Sixteen» (2002), «Ο άνεμος χορεύει στο κριθάρι» (2006), «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» (2016) κ.ά., και βραβευμένος δις με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, το 2006 και το 2016, εξέφρασε ενδιαφέρον για τη μεταφορά του βιβλίου, αλλά με τον αυτονόητο σεβασμό προς εκείνον προτιμήθηκε ο Γαβράς ως ελληνικής καταγωγής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ