15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ελαττώνονται τα τεστ, αυξάνονται τα κρούσματα: 1.251 κρούσματα σε μόλις 6.105 τεστ – «Μύδροι» ΣΥΡΙΖΑ μιλά για “εγκληματικό λάθος”

Ημερομηνία:

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία συνεχίζει να «σαρώνει» τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας έχασαν τη ζωή τους από Covid-19 89 άτομα, διασωληνωμένα παραμένουν άλλα 600 άτομα ενώ τα νέα κρούσματα φθάνουν τα 1251.

Το σημαντικό στοιχείο είναι οτι τα 1.251 κρούσματα καταγράφηκαν σε μόλις 6.105 τεστ, δηλαδή πάνω από 1 στα 6 τεστ ήταν θετικό!

Στην Κρήτη, σε άγνωστο αριθμο τεστ είχαμε 17 κρούσματα.

Πιο αναλυτικά ανα Π.Ε. είχαμε τα εξης αποτελέσματα:

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1251 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 116721, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

Από αυτά, 5007 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 31293 (26.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, 600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 167 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 668 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, καταγράφονται 89 ακόμα θάνατοι και 3092 θάνατοι συνολικά στη χώρα. 1237 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικό λάθος να μειώνονται τα τεστ σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τον αριθμό των τεστ που διεξάγονται καθημερινά στο πλαίσιο των ελέγχων της πανδημίας του κορωνοϊού εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «την ώρα που όλοι οι επιστήμονες και τα μέλη της Επιτροπής φωνάζουν για συνταγογράφηση των τεστ και μαζικοποίησή τους για να έχουμε εικόνα της διασποράς του ιού στους πολίτες, η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει να την αρνείται, αλλά μειώνει και δραματικά τον αριθμό των τεστ.

Ενώ οι σκληροί δείκτες θανάτων και διασωληνωμένων παραμένουν δραματικά υψηλοί, σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα λιγότερα τεστ τον τελευταίο μήνα. Με μόλις 6.105 μοριακά τεστ, τα 1.251 επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν δείχνουν υποχώρηση της πανδημίας αλλά αντίθετα επικίνδυνη αύξηση της θετικότητας στους πολίτες.

"google ad"

Είναι εγκληματικό λάθος να μειώνονται τα τεστ σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Οι επιστήμονες καλούνται να κάνουν εισηγήσεις στα τυφλά και οι πολίτες παίρνουν εντελώς λάθος μηνύματα εφησυχασμού. Επιτέλους, η κυβέρνηση να σοβαρευτεί, δεν γίνεται να παίζει κορώνα γράμματα τη δημόσια Υγεία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ