«Ελιά, ένας πολύτιμος θησαυρός»

Κανένα σχόλιο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση «Ελιά ένας πολύτιμος θησαυρός» που διοργάνωσαν το  Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου (ΣΤ΄ τάξη) και το Νηπιαγωγείο Σφακοπηγαδίου σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Χανίων, και το Δήμο Κισάμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μαΐου και ήταν μέσα στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων και των προγραμμάτων για την ελιά και το ελαιόλαδο που, από τα μέσα του Νοεμβρίου, τα παραπάνω σχολεία είχαν αναλάβει να πραγματοποιήσουν.

Την εσπερίδα άνοιξε με καλωσόρισμα εκ μέρους του Δήμου ο πρόεδρος της Α/θμίας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας και αντιδήμαρχος κ. Β. Γλαμπεδάκης ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δ/ντής του Δημ. Σχ. Πλατάνου κ. Ε. Φουντουλάκης.

"Sponsored links"

Η εκδήλωση περιελάμβανε και παρουσίαση από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς των προγραμμάτων κ. Φουντουλάκη Τόνια, δασκάλα, και κ. Βερυκάκη Ελένη νηπιαγωγό με τις δραστηριότητες και τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης συμμετείχαν και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Στην εκδήλωσή μίλησε ο κ. Κ. Χαρτζουλάκης γεωπόνος- ερευνητής,   τ. Δ/ντής ΙΕΥΦΧ,  εκλεκτός επιστήμονας του τόπου μας. Ο κ. Χαρτζουλάκης αναφέρθηκε στο μέλλον της ελαιοκομίας και στις ορθές πρακτικές που πρέπει να εφαρμόσουν οι καλλιεργητές για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Έδωσε έμφαση στην ποιότητα του ελαιολάδου, αλλά και στην εμφιάλωσή του, έτσι ώστε να επιτευχθούν μεγαλύτερες εξαγωγές και σε καλύτερες τιμές.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θ. Σταθάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Π. Σημανδηράκης οι οποίοι και έκλεισαν την εσπερίδα, η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Κ. Πατερομιχελάκη, ο αντιδημάρχος κ. Α. Παρτσαλάκης, ιερείς, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση υπήρχε και έκθεση παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων τα οποία είχαν παραχθεί απ’ τους ίδιους τους μαθητές, αλλά και οι εικαστικές τους δημιουργίες. Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά κέρασαν τους παρευρισκόμενους παραδοσιακά εδέσματα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, πρόσφεραν μυρωδάτο σαπούνι που είχαν δημιουργήσει τα ίδια και έδωσαν πληροφορίες για όλες τις δημιουργίες τους.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις