Ελλείψεις ήδη στα αντιγριπικά εμβόλια

Κανένα σχόλιο

Ελλείψεις καταγράφονται ήδη στα ράφια των φαρμακείων, στα αντιγριπικά εμβόλια, αν και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της περιόδου του εμβολιασμού.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ηρακλείου, Γιάννης Τσικανδηλάκης, η παραγγελία των εμβολίων φέτος, στη χώρα, ήταν αυξημένη κατά 30% (πέρυσι παραγγέλθηκαν 2,4 εκατομμύρια εμβόλια, φέτος πάνω από 3 εκατομμύρια).

Ωστόσο η περυσινή εμπειρία της γρίπης που “σάρωσε” τη χώρα φαίνεται πως ευαισθητοποίησε και παρακίνησε πολλούς να εμβολιαστούν φέτος, κι έτσι η αυξημένη ζήτηση έχει ήδη φέρει τις πρώτες ελλείψεις αντιγριπικών εμβολίων στα φαρμακεία του Ηρακλείου.

"Sponsored links"

“Δεν ξέρω αν θα φτάσουν τα εμβόλια. Είμαστε στα κάρβουνα” – σημείωσε ο κ.Τσικανδηλάκης, εξηγώντας πάντως ότι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που περιλαμβάνονται στην οδηγία για τον εμβολιασμό θα εμβολιαστούν και αν δεν έχουν ήδη προμηθευτεί το εμβόλιο, μπορούν να εγγραφούν στις σχετικές λίστες στα φαρμακεία και θα καλυφθούν.

Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών πάντως εμφανίστηκε και καθησυχαστικός καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών μπορεί να δοθεί “παράταση” στην έναρξη του εμβολιασμού στην Κρήτη, κατά τα τέλη του μήνα οπότε πιθανολογείται ότι θα “κρυώσει” ο καιρός.

Λείπουν φάρμακα

Εν τω μεταξύ ελλείψεις καταγράφονται και σε άλλα φάρμακα – καρδιολογικά, για την υπέρταση, αντιβιοτικά ακόμη και μοναδικά στο είδος τους, για το σάκχαρο, παιδιατρικά εμβόλια και άλλα.

“Έχουν μπει στο “κόλπο” οι εξαγωγείς, προσφεύγουν στο ΣτΕ, και αναιρούν τις απαγορεύσεις παράλληλων εξαγωγών” – εξήγησε ο κ.Τσικανδηλάκης, περιγράφοντας μια κατάσταση με την οποία, δυστυχώς, φαρμακοποιοί και ασθενείς έχουν … συνηθίσει να ζουν.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις