Ελληνική υπηκοότητα στους μετανάστες ψαράδες που έσωσαν ζωές στο Μάτι

Κανένα σχόλιο

«Οι ψαράδες της Νέας Μάκρης, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσαν ηρωική μάχη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, σώζοντας ζωές. Η πολιτεία αναγνωρίζει την αυτοθυσία τους. Τους ευχαριστούμε» γράφει ο πρωθυπουργός στο Twitter μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Σύλλογο των ψαράδων της περιοχής.

Σε βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση του πρωθυπουργού, ο πρωθυπουργός ευχαριστεί τους ψαράδες, μιλά για την αυτοθυσία τους και τονίζει ότι η πολιτεία θα την αναγνωρίσει.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του συλλόγου των ψαράδων της περιοχής μιλά για τρεις ψαράδες Αιγυπτιακής και Αλβανικής καταγωγής που είναι περισσότερα από 22 χρόνια στην Ελλάδα κι όμως δεν έχουν ακόμη ιθαγένεια. Έθεσε λοιπόν στον Αλέξη Τσίπρα αυτό το αίτημα.

"Sponsored links"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει ήδη δώσει εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να ακολουθηθούν οι σύμφωνες με το νόμο διαδικασίες για αλλοδαπούς με εξαιρετική συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, «γιατί θεωρούμε αυτούς τους ανθρώπους ήδη συμπολίτες μας».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις