Ελληνικό «μπλόκο» σε δήλωση καταδίκης της ΕΕ κατά της Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Κανένα σχόλιο

Η Ελλάδα «μπλόκαρε» δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον ΟΗΕ, που ασκούσε κριτική στην Κίνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα –κίνηση που εκλήφθηκε ως υπονόμευση της προσπάθειας που καταβάλει η Ένωση για να αντιμετωπίσει το Πεκίνο, σύμφωνα με το Reuters.

Tο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο μεταδίδει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδίαζε, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, να καταθέσει τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά τελικά δεν το έκανε αφού δεν κατάφερε να έχει τη σύμφωνη γνώμη και των 28 μελών της, εξαιτίας της ελληνικής διαφωνίας.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε πως πρόκειται για την πρώτη φορά που αποτυγχάνει τέτοια προσπάθεια εκ μέρους της ΕΕ.

"Sponsored links"

Αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η Αθήνα μπλόκαρε τη δήλωση γιατί “δεν ήταν εποικοδομητική κριτική για την Κίνα” και υποστήριξε πως ξεχωριστές συνομιλίες με το Πεκίνο εκτός ΟΗΕ θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα.

Ευρωπαίος διπλωμάτης πάντως εξέφρασε την οργή του για την απόφαση της Ελλάδας, τη στιγμή μάλιστα που συμπίπτει χρονικά με τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης. “Δεν είναι τίμιο, το λιγότερο που μπορώ να πω”, δήλωσε ο ίδιος.

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today