Ελπιδοφόρα ανακάλυψη: Νέο τεστ για κορωνοϊό που μπορούν να κάνουν μόνοι τους οι ασθενείς εξίσου αποτελεσματικό όσο αυτά που γίνονται από γιατρούς

Κανένα σχόλιο

Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα ο αμερικάνικος οργανισμός για τα Τρόφιμα και τα Φάρμακα (FDA) ανακοίνωσε ότι θα ανανεώσει τις οδηγίες του ώστε να επιτρέπει τη συλλογή δειγμάτων για τον κορωνοϊό από τους ίδιους τους ασθενείς. Πρόκειται για μέθοδο με την οποία ο ασθενής συλλέγει δείγμα από τη μύτη του για να εξεταστεί από κάποιον επαγγελματία στον τομέα της υγείας.

Την Τετάρτη η UnitedHealth Group αποκάλυψε τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας σχετικά με την επιστήμη πίσω από την απόφαση η συλλογή του δείγματος να γίνεται από τον ίδιο τον ασθενή.

Η διαδικασία αφορά μόνη το στάδιο της συλλογής του δείγματος, που σημαίνει ότι τεστ που μπορούν να γίνει στο σπίτι που πολλές εταιρείες ετοιμάζουν ακόμα δεν έχουν πάρει την κατάλληλη έγκριση. Αλλά έστω και αν οι άνθρωποι χρειάζεται να πάνε σε κλινικές για να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό, το γεγονός ότι μπορούν οι ίδιοι να συλλέξουν τα δείγματα δημιουργεί ανακούφιση, ιδιαίτερα στο ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία και κλινικές.

"Sponsored links"

Αυτή η νέα μελέτη δείχνει ότι όχι μόνο η συλλογή του δείγματος από τον ασθενή μειώνει την πιθανότητα ένας ασθενής με κορωνοϊό να μεταφέρει τον ιό σε προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό με τεστ που κάνει εξειδικευμένο προσωπικό.

Υπάρχουν και άλλα προτερήματα στη μέθοδο της συλλογής δείγματος για τεστ από τον ασθενή αφού εξαφανίζεται η ανάγκη ύπαρξης εξειδικευμένου και κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού για τη συλλογή των δειγμάτων. Έτσι, απελευθερώνεται προσωπικό για άλλες ανάγκες.

techcrunch.com

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις