Εμμ. Λέκκας: Φθινοπωρινός καιρός από την Πέμπτη στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Οι αυξημένες θερμοκρασίες των επόμενων ημερών θα μας ταλαιπωρήσουν για λίγο αλλά είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι απο την Πέμπτη θα επιστρέψουμε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες που θα αρμόζουν περισσότερο στη Φθινοπωρινή περίοδο που διανύουμε. Η παράταση της ανομβρίας αποτελεί δυστυχώς και το μεγαλύτερο πρόβλημα για το νησί, αλλά σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων κάποια αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα φανεί απο τα τέλη του μήνα, πιθανά στις αρχές του επόμενου.

Πιο αναλυτικά, ο μετεωρολόγος Εμμανουήλ Λέκκας αναφέρει σε σημείωμά του:

Στις Άλπεις μπορεί να χιονίζει και η πτώση της θερμοκρασίας στην Κεντρική και βόρεια Ευρώπη να σηματοδοτεί την έναρξη της  χειμερινής περιόδου, στην Ελλάδα όμως οι καλοκαιρινές συνθήκες ακόμη καλά κρατούν.  Η θερμή εισβολή από τα νότια,  που έχει ξεκινήσει από σήμερα Κυριακή να επηρεάζει και την Κρήτη,  αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες ανεβάζοντας τη θερμοκρασία σε  υψηλότερα επίπεδα.  Για όλη την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να πνέουν γενικά από Δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φθάνουν έως και τα 4 Μποφώρ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα εξασθενούν τις βραδινές ώρες. Ενίσχυση των ανέμων αναμένεται για την Πέμπτη με την ένταση τους να φθάνει στα 5 και τοπικά έως και τα 6 Μποφώρ από Δ-ΒΔ διευθύνσεις.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει  υψηλότερες τιμές, ιδιαίτερα την Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη θα σημειώσει μία μικρή πτώση η οποία θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες επαναφέροντας μας και πάλι σε φυσιολογικά φθινοπωρινά επίπεδα. Παρά την πτώση της θερμοκρασίας δεν εμφανίζονται πιθανότητες για βροχές στο νησί στο επόμενο διάστημα, μεταθέτοντας τις όποιες μικρές ελπίδες προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Μικρή σε συγκέντρωση μεταφορά σκόνης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη και την Τετάρτη χωρίς όμως να φαίνεται να δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα.

"Sponsored links"

Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών :

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

Ηλιοφάνεια

Ο άνεμος από Δυτικές διευθύνσεις  με ένταση έως και τα 4 Μποφώρ κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει υψηλότερες τιμές με την ελάχιστη στους 21°C και τη μέγιστη  από 32 έως και 34°C, ενώ κατά τόπους θα καταγράψει και υψηλότερες τιμές.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

Ηλιοφάνεια

Ο  άνεμος από Δυτικές και πάλι διευθύνσεις με την ένταση του έως και τα 4 Μποφώρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες στα Νότια της Κρήτης θα φθάσει έως και τα 5 Μποφώρ, εξασθενώντας όμως και πάλι τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι υψηλές τιμές με την ελάχιστη στους 22°C και τη μέγιστη στους 35°C, ενώ και πάλι κατά τόπους θα σημειωθούν υψηλότερες τιμές.

"Sponsored links"

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Καλός καιρός με πρόσκαιρη εμφάνιση λίγων νεφώσεων.

Ο άνεμος συνεχίζει να διατηρείται από Δυτικές διευθύνσεις με ένταση και πάλι έως και τα 4 Μποφώρ, ενώ πρόσκαιρα στα δυτικά τμήματα του νησιού θα φθάσουν έως και τα 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα με την ελάχιστη στους 22°C και τη μέγιστη στους 32°C για τα δυτικά τμήματα του νησιού ενώ στους 34°C θα είναι στα νότια και ανατολικά τμήματα της Κρήτης.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

Καλός καιρός  με λίγες νεφώσεις

Ενισχυμένος θα είναι  ο άνεμος με την ένταση του να φθάνει στα  5,  κατά τόπους έως και τα 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία υποχωρεί πλέον αισθητά με την ελάχιστη να πέφτει και πάλι κάτω από τους 20°C και τη μέγιστη να κορυφώνεται στους 27 έως 28°C.

Από την Παρασκευή θα αρχίσουν να επικρατούν σταδιακά βόρειοι άνεμοι, όχι όμως ιδιαίτερα ενισχυμένοι, ενώ αναμένεται να σημειωθεί και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα ως προς τις ελάχιστες τιμές, ενεργοποιώντας έτσι το μηχανισμό της δρόσου κατά τις νυκτερινές ώρες ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τη φύση που βασανίζεται από την παρατεταμένη ανομβρία.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today