22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: «Δυσάρεστος αιφνιδιασμός ακόμα μια φορά»

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων αναφέρεται στην επαναφορά των μέτρων ολικού λοκντάουν:

Σαν  Εμπορικός σύλλογος Χανίων ευχόμαστε ολόψυχα καλή χρόνιά με υγεία σε όλους και με την ευχή το 2020 να αποτελεί σύντομα μια σκοτεινή ανάμνηση για όλους τους εμπόρους αι επιτηδευματίες.

Δυστυχώς  τα πρώτα νέα του 2021 δεν είναι ιδιαίτερα καλά καθότι με απόφαση της κυβέρνησης επανέρχονται τα μέτρα πριν την 14η Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (clickaway) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Σύμφωνα με την κυβέρνηση το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί μέτρο άμυνας ώστε να οδηγηθούμε σταδιακά στο άνοιγμα των σχολείων την 11η Ιανουαρίου.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Ξαφνικά σε 2 μέρες και ενώ βγάζουν ΚΥΑ για άνοιγμα την Κυριακή 3 Ιανουαρίου το αλλάζουν και κλείνουν οριστικά την αγορά σε ένα βράδυ.  Τα supermarketsμε εικόνες συνωστισμού δεν μεταδίδουν τον ιό ενώ τα καταστήματα με λιγοστούς πελάτες είναι επικίνδυνα. Οι παλινωδίες και η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Την μια μέρα λένε ότι το clickaway πάει καλά και την άλλη μέρα χωρίς αύξηση κρουσμάτων το παίρνουν πίσω.

Παράλληλα φόροι όπως  ο Ενφια ο φόρος εισοδήματος και οι ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών συνεχίζουν να τρέχουν δίχως παρατάσεις και δίχως καμία διάθεση αναβολής ειδικά τώρα που το εμπόριο αργοπεθαίνει.

Απαιτούμε πλέον σαν σύλλογος όπως και πριν τις γιορτές για μεμονωμένη αξιολόγηση ανά περιοχή και άνοιγμα της Κρήτης καθότι δεν μπορούν να εξισώνονται όλες οι περιοχές και να «υποφέρουν» όλες με βάση την Αττική η την Θεσσαλονίκη.

Ζητάμε το κανονικό άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Κρήτη έστω και την 11η Ιανουαρίου εφόσον τα «επιδημιολογικά δεδομένα» συνεχίζουν και είναι καλά και την επόμενη εβδομάδα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον αόρατο εχθρό αλλά και εμπιστοσύνη στα τοπικά μαγαζιά που τήρησαν κατά γράμμα τα μέτρα απέναντι στον ιό ζητάμε η Κρήτη να αποτελέσει προπομπό για άνοιγμα και  επαναφορά στην κανονικότητα.

Τέλος παρατηρώντας προσεκτικά την πορεία του εμβολιασμού επισημαίνουμε την ανάγκη να επισπευστεί δίχως καθυστέρηση δίχως αργίες δίχως αναβολές και επιτέλους όπως γίνονται σε μεγάλο βαθμό τα testνα γίνονται σε ανάλογο βαθμό και τα εμβόλια. Δεν χωρούν αναβολές δεν χωρούν αργίες και εορτές σε ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα. Η κοινωνία το απαιτεί το κράτος με αίσθημα ευθύνης οφείλει να εκτελέσει ΑΜΕΣΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ