Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Παράταση στις εκπτώσεις έως τις 31 Μαρτίου – Ποια μέτρα ισχύουν από 1η έως 8η Μαρτίου

Κανένα σχόλιο

Σαν Εμπορικός σύλλογος Χανίων ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας και το καταναλωτικό κοινό ότι οι χειμερινές εκπτώσεις 2021 παρατείνονται με ΥΠ Απόφαση 25234/27-2-2021 (ΦΕΚ795 Β) μέχρι την Τετάρτη, 31 Μαρτίου. Η απόφαση ελήφθη από το Υπ Ανάπτυξης μόνο για φέτος για την στήριξη της αγοράς και της επιχειρηματικότητας. Πρακτικά αυτό σημαίνει και για τα Χανιά ότι μπορούν τα καταστήματα να συνεχίζουν τις εκπτώσεις, σε όσα είδη επιθυμούν, μέχρι και το τέλος του μήνα. Επίσης προαιρετικά μπορούν τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την Κυριακή 7-3-21 όμως σαν Εμπορικός σύλλογος Χανίων δεν το προτείνουμε καθότι δεν έχει αγοραστικό ενδιαφέρον. Παράλληλα, υπενθυμίζουμε πως η Περ.Ενότητα των Χανίων βρίσκεται σε επίπεδο επιτήρησης δηλαδή στο καλύτερο επίπεδο από τα 3 που υπάρχουν και αυτό πρακτικά σημαίνει τα παρακάτω:

Στο Επίπεδο Επιτήρησης:

  • Τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά.
  • Επιτρέπεται αυστηρά μόνο ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος. Εξαιρούνται οι βοηθητικοί χώροι, οι αποθήκες, τα γραφεία και οι χώροι στάθμευσης.  Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.
  • Η απόσταση που θα τηρείται μεταξύ των πελατών είναι 1,5 μέτρο στους χώρους του καταστήματος ο ένας από τον άλλον, ενώ στα ταμείο η απόσταση καθορίζεται στα 2 μέτρα μεταξύ τους.
  • Επιβάλλεται για όλους στην πρόσοψη η υποχρεωτική ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.
  • Το ωράριο λειτουργίας εκτείνεται προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις.

Σε όλα τα επίπεδα, επιτρέπεται:

"Sponsored links"

  • Η λειτουργία των επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά για επισκευή συσκευών, εξόφληση λογαριασμών και ανανέωση υπολοίπου.
  • Η λειτουργία των οπτικών/καταστημάτων βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού.
  • Η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης περουκών και ποστίς.
  • Η λειτουργία των περιπτέρων σε 24άωρη βάση.

Τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, pet shop) λειτουργούν παντού με τις γνωστές προϋποθέσεις.  Στα επίπεδα αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου απαγορεύεται η πώληση των περισσότερων διαρκών προϊόντων.  Το ωράριό τους διαμορφώνεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου από τις 7:00 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ. (εξαιρείται η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης όπου επεκτείνεται μέχρι τις 8.30 μ.μ.).  Το ίδιο ωράριο, 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ., ισχύει και για το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής, όπου επεκτείνεται μέχρι τις 8.30 μ.μ.)

Παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας.

Η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας διατηρείται με εξαίρεση μόνο τους ρητά προβλεπόμενους τρόπους.  Επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας για λόγους εργασίας και με τις προβλεπόμενες κάθε φορά βεβαιώσεις.

Θεωρούμε πως η παράταση των εκπτώσεων την δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να δράσει τονωτικά για την αγορά καθότι οι τιμές στα τοπικά καταστήματα είναι πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο με την ποιότητα να παραμένει σταθερή και σε υψηλά επίπεδα. Καλούμε τους Χανιώτες καταναλωτές να προτιμήσουν και τον Μάρτιο τα τοπικά καταστήματα που τηρούν με αυστηρότητα όλα τα μέτρα ασφαλείας και προσφέρουν ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για τις αγορές. Επίσης κάνουμε έκκληση στους πολίτες της πόλης μας να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας κατά του covid-19 ώστε τα Χανιά μας να συνεχίσουν να παραμένουν ανοιχτά με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία. Η αξιολόγηση ανά περιοχή είναι μια μάχη που την κερδίσαμε σαν Σύλλογος με άλλους φορείς της πόλης μας με τις παρεμβάσεις μας, και η καλή επιδημιολογική εικόνα των Χανίων είναι μια μάχη που την έχουν κερδίσει όλοι οι πολίτες των Χανίων.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, προσέχουμε, κρατάμε τα Χανιά ανοιχτά, την κοινωνία όρθια.

ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ…ΣΤΗΡΙ-ΖΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις