15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εμπρηστική επίθεση στη Λέσχη Αξιωματικών Ρεθύμνου από τη Μαχόμενη Αναρχική Ομάδα Κρούσης

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο indymedia.org, η πρωτοεμφανιζόμενη στο Ρέθυμνο «Μαχόμενη Αναρχική Ομάδα Κρούσης» αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Λέσχη Αξιωματικών Ρεθύμνου. Όπως σημειώνει “με τη φωτιά καίμε τη σαπίλα της απραξίας και του ρεφορμισμού”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ομάδας:

Το βράδυ του Σαββάτου ξημερώματα Κυριακής 13/12 επιλέξαμε να πυρπολήσουμε τη λέσχη αξιωματικών ρεθύμνου. Η πράξη αυτή έρχεται ως απάντηση στο κάλεσμα των έγκλειστων συντρόφων για έναν Μαύρο Δεκέμβρη. Θέλουμε με την πράξη μας αυτή να συμπληρώσουμε το μωσαικό άμεσων δράσεων που λαμβάνει χώρα το μήνα που διανύουμε κάτω απο το πλαίσιο του άτυπου συντονισμού της εξεγερτικής αναρχίας, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είναι φανερό στα μάτια μας οτι ο χώρος της αναρχίας συσπειρώνεται σε δυο πόλους. Τον γερασμένο ρεφορμιστικό πόλο και στoν εξεγερτικό, δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην “συστρατευτούμε” με αυτούς που επιλέγουν τον δρόμο της φωτιας, της επίθεσης και της άμεσης δράσης

Αναφορικά με την επιλογή του στόχου θέλουμε να επισημάνουμε οτι ο ρόλος του στρατού δεν είναι άλλος απο αυτόν της καταστολής (αντιλαμβανόμαστε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο στρατός απέναντι στην καταστολή που δέχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες τόσο στον έβρο όσο και στα νησιά), της καλλιεργειας εθνικών φρονημάτων στους δήμιους πολίτες που είναι έτοιμοι να καταπιούν την οποιαδήποτε εθνικιστική προπαγάνδα καθώς και για την αγαστή συνεργασία των ελλήνων καραβανάδων με αυτούς του νάτο. Για όλους τους ανωτέρω λόγους και για ακόμη περισσότερους επιλέξαμε να φέρουμε τη φωτιά εκεί που κοιμούνται και τρώνε ήσυχοι, θα είμαστε πάντα ενάντια στα παράσημα που απονέμει το κράτος στα τσιράκια του.

Στέλνουμε τους συντροφικούς χαιρετισμούς μας σε όλα τα έγκλειστα συντρόφια της Ε.Ο. ΣΠΦ, στους 5 αναρχικούς κρατούμενους του ΔΑΚ που επέλεξαν να “απαντήσουν” στο κάλεσμα, στους εγκλειστους συντρόφους στο εξωτερικό και σε όλους τους συντρόφους/ισσες της εξεγερτικής αναρχίας που είτε έχουν ήδη επιτεθεί ή ετοιμάζονται να επιτεθούν.

Οι δρόμοι της φωτιάς και της εξέγερσης φέρνουν πιο κοντά τους εκτός με τους εντός των τοιχών συντρόφους…με τη φωτιά καίμε τη σαπίλα της απραξίας και του ρεφορμισμού…

Ο Μαύρος Δεκέμβρης ήταν η αρχή…

Μαχόμενη Αναρχική Ομάδα Κρούσης, Ρέθυμνο, 2015

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...