Εμπρός Ανδρέα (Ανδριανόπουλε) για μια Ελλάδα νέα

Κανένα σχόλιο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ήρθε ως ομιλητής καλεσμένος της «Δημοκρατικής συμμαχίας» ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, όπου και μίλησε την Τετάρτη στις 8 μ.μ στο Ε.Β.Ε για την οικονομική κρίση.

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος είναι γνωστός για τις υπερφιλελεύθερες απόψεις του, και δεν κόμισε νεότερες «γλαύκας στας Αθήνας». Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του, ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ την τελευταία εφταετία ίδρυσε 597 νέους οργανισμούς και το ΠΑΣΟΚ από το 2009 μόνο 8. Ο αριθμός είναι τόσο μεγάλος ,που μοιάζει με ψεύτικος. Αν είναι όμως αληθινός τότε πρέπει να παραπεμφθεί η προηγούμενη κυβέρνηση για εσχάτη προδοσία της εμπιστοσύνης του λαού.

"Sponsored links"

Είπε επίσης ο κ Ανδριανόπουλος ότι δεν συμφέρει , να γίνει αναδιάρθρωση με κούρεμα του δημοσίου χρέους, διότι κατέχουν οι Ελληνικές τράπεζες 70 περίπου δις και τα ασφαλιστικά ταμεία 25 δις, και αν καταρρεύσουν οι τράπεζες θα χαθούν οι καταθέσεις, και θα υπάρχει πρόβλημα με τις συντάξεις. Τάχθηκε υπέρ της μείωσης της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, όπως στην Κύπρο που έχει φορολογία 10%. Αδέλφια μας Κύπριοι γιατί μας παίρνετε τους πελάτες; Λησμονεί βέβαια ο κ. Ανδριανόπουλος ότι η Κύπρος είχε γίνει φορολογικός παράδεισος των εξωχώριων {ΟΦ ΣΟΡ} εταιρειών.

Πάντα ο κ. Ανδριανόπουλος τάσσεται υπέρ του ελάχιστου κράτους, βασική αρχή των νεοφιλελευθέρων, που θέλουν την αγορά ρυθμιστή της οικονομίας. Λησμονεί ο  τ. υπουργός ότι στον άκρατο φιλελευθερισμό , όλοι είναι εναντίον όλων , ότι επικρατεί ο κοινωνικός δαρβινισμός, δηλαδή ο ισχυρότερος επικρατεί, και ο αδύνατος πεθαίνει, και ότι ο άνθρωπος γίνεται για τον άνθρωπο λύκος».{homo hominy lupus} Είπε ο κ. Ανδριανόπουλος ότι¨ «γιατί να πληρώσω φόρους όταν το κράτος δεν μου προσφέρει τίποτα»; Και ότι όταν δίδαξε στο Λονδίνο {Κέιμπριτζ} ως καθηγητής,  τότε είχε αποκτήσει τον γιο του. Ήρθε λοιπόν να τον επισκεφθεί κοινωνικός λειτουργός, για να εξετάσει το περιβάλλον που μεγαλώνει το παιδί του, και ψυχολόγος για να διαπιστώσει αν είναι ψυχικά υγιής. «Αν είναι έτσι γιατί να μη πληρώσω φόρους ,να δώσω και κάτι παραπάνω». Η αλήθεια είναι ότι εδώ θα συμφωνήσω με τον Ανδρέα. ότι στην Ελλάδα δεν πιάνουν τόπο οι φόροι μας σε ανάλογη παροχή υπηρεσιών, όπως στις προηγμένες δυτικές χώρες. Όμως πρέπει να παλέψουμε όχι να μην πληρώνουμε φόρους αλλά να έχουμε τις αντίστοιχες κοινωνικές υπηρεσίες. Στην Σουηδία π.χ όπως έχω διαβάσει σε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, με το πρότυπο κράτος πρόνοιας, όταν μια κυβέρνηση βγει προεκλογικά και  αναγγείλει μείωση των φόρων , δεν λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από το εκλογικό σώμα. Όταν πήρε τον λόγο ο  βουλευτής  της ΝΤΟΡΑΣ συγνώμη της «Δημοκρατικής συμμαχίας»  κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, διαμαρτυρήθηκε, ότι από τότε που αποχώρησε από την Ν.Δ, τον έκοψαν τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, κι ότι  τα μέσα δεν ενημερώνουν τον λαό,  ότι το μνημόνιο και η τρόικα είναι αναγκαιότητα, αλλά σκορπούν τον τρόμο υπερασπίζοντας μονάχα τα δικά τους συμφέροντα.  empros andrea

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις