15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του Αεροδρόμιο Καστελίου – Αντιδρά η υποψήφια Δήμαρχος Λιάνα Σταρίδα, απαντά η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ στα Ηράκλειο για το Αεροδρόμιου Καστελίου. Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λιάνα Σταρίδα με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα σημειώνει ότι θα μπορούσε να επιλεγεί μια άλλη λύση, με λιγότερη επιβάρυνση για το Ηράκλειο και την Αλικαρνασσό και οικονομικότερη από το έργο του νέου αεροδρομίου. Αντιδρά η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου που σημειώνει ότι το έργο κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλι είναι στρατηγικής σημασίας.

Η δήλωση της Λιάνας Σταρίδα:

«Το νέο αεροδρόμιο γίνεται πραγματικότητα όπως και η διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας σε μια μεγάλη εύφορη περιοχή του νομού, καθώς και ο τεμαχισμός ενός κόμβου κυκλοφορίας που αποτελούν το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Θα μπορούσε να επιλεγεί μια άλλη λύση που δεν θα επιβάρυνε με θόρυβο και ρύπους το Ηράκλειο και ιδιαίτερα την Αλικαρνασσό, λύση που δεν θα επέφερε τις προαναφερθείσες επιπτώσεις και θα ήταν οικονομικότερη.

Με δεδομένο πλέον το Α/Δ στο Καστέλι, τίθεται αυτόματα ζήτημα αντισταθμιστικής αποζημίωσης για τον Δήμο μας, δοθέντος ότι η μεταφορά του αεροδρομίου συνεπάγεται την απώλεια εισοδήματος χιλιάδων εργαζομένων και επαγγελματιών. Σε αντιστάθμιση πρέπει να αξιοποιηθεί η συνολική έκταση που αποτελούν οι ιδιοκτησίες της Αλικαρνασσού: εντός της πίστας, βόρεια και νότια αυτής και η έκταση του Α/Δ που δεν είναι αναγκαία στις επιχειρησιακές στρατιωτικές ανάγκες. Η έκταση αυτή δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΤΑIΠΕΔ. Με την αξιοποίηση της συνολικής αυτής έκτασης, ίσως και ευρύτερης, όπως της ΜΟΜΑ που έχει εγκαταλειφθεί, θα αποδοθούν θέσεις εργασίας, θα εγκατασταθούν χρήσεις αναγκαίες στο μητροπολιτικό Ηράκλειο του μέλλοντος και θα αναβαθμιστεί η Αλικαρνασσός που τόσο το δικαιούται. Ο Δήμος οφείλει να απαιτήσει την άμεση εξαγγελία της Κυβέρνησης στη βάση των παραπάνω».

Τι λέει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται απόλυτα την αυτονομία των αυτοδιοικητικών σχημάτων που στηρίζει και την διαφορετικότητα των απόψεων.

Το αεροδρόμιο στο Καστέλι, αποτελεί ένας στρατηγικής σημασίας έργο πνοής για όλη την Κρήτη, που θα δημιουργήσει άμεσα νέες θέσεις εργασίας, 1500 θέσεις με την έναρξη των εργασιών και 7500 με την έναρξη λειτουργίας του.

Η υπογραφή της σύμβασης από τον αρμόδιο Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη προ ημερών, η οποία στηρίζεται από το σύνολο της κοινωνίας, τερμάτισε την κοροϊδία ετών σε βάρος των Κρητικών.

Το αεροδρόμιο στη Ν. Αλικαρνασσό πρέπει να αξιοποιηθεί από την τοπική κοινωνία, το δήμο Ηρακλείου και να υπάρξουν τα ανάλογα αντισταθμιστικά οφέλη.

Ακολουθούν τα επόμενα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν πλήρως το τοπίο. Η Κρήτη πλέον εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Έργα και επενδύσεις 7 δις ευρώ προγραμματίζονται τα προσεχή χρόνια για το νησί μας.

Αυτή είναι η αλήθεια που ενοχλεί εκείνους που επί χρόνια κυβέρνησαν και μοίραζαν ψέματα και υποσχέσεις κενές περιεχομένου. Στα λόγια απαντάμε με πράξεις.

Οι φωτεινότερες μέρες είναι μπροστά μας”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ