«Ενάντια στην πρόβα πολέμου»: Παγκρήτια κινητοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης στη βάση της Σούδας την Κυριακή 13 Μάη

Κανένα σχόλιο

Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), συναντήθηκαν πρόσφατα με σκοπό να αποφασίσουν τη δράση τους στο επόμενο χρονικό διάστημα ενόψει και των τελευταίων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και αποφάσισαν την πραγματοποίηση Παγκρήτιο συλλαλητήριου στη βάση της Σούδας την Κυριακή 13 Μάη 2018.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, οι προκλήσεις της Τούρκικης κυβέρνησης είναι συνυφασμένες με τη δράση χωρών όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία ποια από όλες ή ποια συμμαχία θα έχει τον πρώτο λόγο στον αυριανό κόσμο.  Σε ένα κόσμο εφιαλτικό γεμάτο με αίμα δάκρυα προσφυγιά που το 1% των κατοίκων του έχει ό,τι παράγει το 90% των υπόλοιπων. Χρέος όλων μας είναι να αντισταθούμε!»

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Sponsored links"

Με πρόσχημα τα «χημικά» πάλι ετοιμάζονται για το μακέλεμα των λαών (και των δικών τους) για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα των μεταξύ τους λογαριασμών.

Αυτή η τερατώδης συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στη γειτονιά μας φέρνει τον πόλεμο μέσα στα σπίτια μας. Πάλι οι λαοί είναι που θα πληρώσουν με αίμα και προσφυγιά τα σχέδια τους.

Για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπλέκει την Ελλάδα σε αυτό έγκλημα. Διεκδικώντας αναβαπτισμένο ρόλο στη νέα μοιρασιά  αναβαθμίζει και επεκτείνει τις ξένες βάσεις στην Ελλάδα (όπως τη βάση στη Σούδα), γίνεται σημαιοφόρος των ευρωατλαντικών συμφερόντων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές ασκήσεις, στέλνει Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας να υπερασπιστούν τι; Να υπερασπιστούν τα συμφέροντα μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων που για αυτούς ματώνει χρόνια τώρα ο κάθε εργαζόμενος. Παρά τις υποκριτικές συμπάθειες παραγόντων της κυβέρνησης για το λαό της Συρίας η πρόσφατη παρουσία 2 αμερικάνικων κατασκοπευτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου τους βγάζει επιδεικτικά τη γλώσσα.

Τα ελληνοτουρκικά με την όλο και πιο επιθετική στάση της Τουρκίας, οι διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, οι παραβιάσεις ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, οι απειλές για την ΑΟΖ στο Αιγαίο, την Κύπρο, δεν είναι “καρπός εσωτερικών προβλημάτων”, είναι αξιώσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας στο πλαίσιο ευρύτερων σχεδιασμών και παζαριών στην περιοχή. Οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων τάξεων των δύο χωρών, δεν είναι υπόθεση των δύο γειτονικών λαών. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν μεταξύ τους και κάθε βήμα ένταξης στο “παιχνίδι” εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους

Στο ομηρικό μακελειό που ο ιμπεριαλισμός ετοιμάζει χρέος όλων είναι να αντισταθούμε !

Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην “πρόβα πολέμου” και στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Να αντισταθούμε στην επιδίωξη της κυβέρνησης και όσων κομμάτων θέλουν την Ελλάδα σημαιοφόρο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Να μη χρησιμοποιηθεί η έδαφος της χώρας μας ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Ούτε γη ούτε νερό ούτε αέρας καμία διευκόλυνση σε αυτούς που σκορπούν θάνατο στους γείτονες λαούς.

"Sponsored links"

Να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης για ακόμα μια φορά καλούν το λαό της Κρήτης πιο αγωνιστικά, πιο μαζικά να επαγρυπνεί, να εκδηλώνει καθημερινά με κάθε πρόσφορο τρόπο τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, να συμμετάσχει στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας την Κυριακή 13 Μάη 2018,

απαιτώντας – διαδηλώνοντας

  • Όχι στην ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Συρίας και αλλού.
  • Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών
  • Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά
  • Φονιάδες ληστές υποκριτές είναι όλοι οι ιμπεριαλιστές
  • Όχι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ειρήνη φιλία των λαών
  • Καμία θυσία για την πλουτοκρατία

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις