15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εναλλακτική Κινηματική Παρέμβαση Πολιτών Βιάννου: «Απαιτούμε την αποζημίωση των αγροτών μας!»

Ημερομηνία:

Εναλλακτική Κινηματική Παρέμβαση Πολιτών Βιάννου

Στο Δήμο Βιάννου, σε μια περιοχή κατά βάση αγροτική, έχουμε βιώσει και βιώνουμε τα τεράστια προβλήματα που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης στον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, αλλά και σε όλους μας γενικότερα.

Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και η απώλεια των αγορών της Ρωσίας και της Ουκρανίας και για τα προϊόντα πρώιμων κηπευτικών σαν αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της Ε.Ε. (και της ελληνικής κυβέρνησης) στον πόλεμο στην Ουκρανία με αποτέλεσμα να έχει επέλθει μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της περιοχής μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις προηγούμενες μέρες η τιμή για τα αγγούρια έφτασε μέχρι και κάτω από τα 9 λεπτά το κιλό, με σοβαρό κίνδυνο στο εξής να μένουν αδιάθετα.

Ο αγροτικός κόσμος της Άρβης, της Ψαρής Φοράδας, του Καστρίου, του Κερατοκάμπου, των Τερτσών και κατά συνέπεια ολόκληρη η περιοχή του Δήμου μας, θα βιώσουμε την οικονομική καταστροφή, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος και απόσβεσης της ζημιάς, που ήδη έχει συντελεστεί.

Είναι σε όλους μας κατανοητό ότι αν δεν στηριχθεί άμεσα το αγροτικό εισόδημα προκειμένου να αντιμετωπίσει την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές όχι μόνο για τον αγροτικό τομέα, αλλά και για την οικονομία της περιοχής μας γενικότερα που στηρίζεται σε αυτόν.

Συντασσόμενοι με τους αγροτικούς φορείς της περιοχής μας, απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει με αποφασιστικό τρόπο για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Καταστροφών της ΕΕ και την αποζημίωση για κάθε κιλό πρώιμων κηπευτικών, που πωλείται σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής. Απαιτούμε αυτό να γίνει, χωρίς καμία χρονοτριβή και κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα βιώσουμε τραγικές καταστάσεις, πολύ χειρότερες απ’ ότι βιώνουμε σήμερα.

Ο Δήμαρχος Βιάννου, που «διαχειρίζεται» ένα Δήμο με πολύ μεγάλη παραγωγή πρώιμων κηπευτικών, όφειλε όχι μόνο να σταθεί αλληλέγγυος στον αγροτικό κόσμο, αλλά να πρωτοστατεί για την επίλυση του προβλήματος του κλάδου, ενώνοντας τις προσπάθειές του με άλλους αγροτικούς Δήμους της Κρήτης.

Δυστυχώς όμως ο Δήμαρχος Βιάννου καθώς και οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού μας φαίνεται να έχουν εξαντλήσει την αγωνιστικότητά τους στις απεργίες των Ναυτεργατών και σωπαίνουν μέχρι σήμερα στο παρατεταμένο έγκλημα, που, λόγω των δικών τους κυβερνητικών επιλογών, συντελείται στις πλάτες μας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας σε αγωνιστική εγρήγορση.

Συμπαρατασσόμαστε με τους αγρότες μας στην Κινητοποίηση της 17ης Δεκεμβρίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Ηράκλειο.

Στηρίζουμε κάθε αγώνα και κινητοποίηση τους για τη διεκδίκηση κάλυψης τουλάχιστον του κόστους παραγωγής τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ