15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ενεργοποίηση εκ νέου γραμμής στήριξης Δήμου Κισσάμου

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Κισσάμου, στις δύσκολες ώρες που περνάμε ξανά, παραμένει σε ετοιμότητα και θέτει εκ νέου σε λειτουργία από αύριο Τρίτη 10/11/2020 και για όσο χρονικό διάστημα ισχύσουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, την τηλεφωνική γραμμή κοινωνικής στήριξης 2822340310.

Η γραμμή, θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων δημοτών μας, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από οικεία τους πρόσωπα.

Θα παρέχεται εξυπηρέτηση, σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, συνταγογράφησης, μεταφοράς φαρμακευτικού υλικού και φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, με δαπάνη των προϊόντων που θα βαραίνει τους αιτούντες. Ανάλογα με την περίπτωση, το προσωπικό του Δήμου, θα δίνει λύσεις, αφού ακούσει και αξιολογήσει το αίτημα. Η όλη διαδικασία θα υποστηρίζεται από την Πολιτική Προστασία του Δήμου, η οποία και θα διεκπεραιώνει τα αιτήματα.

Παράλληλα, όλο το δύσκολο διάστημα της καραντίνας, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κισσάμου, με το επιστημονικά στελεχωμένο προσωπικό του, θα παρέχει τηλεφωνικά ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη  σε δημότες μας που την  έχουν ανάγκη αυτές τις ώρες, καθώς και συμβουλευτική και πληροφορίες για επιδόματα.

Θα είμαστε δίπλα στους ηλικιωμένους μας και στα άτομα των ευπαθών ομάδων, όλο το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας, ώστε να μένουν προστατευμένοι και ασφαλείς στα σπίτια τους.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ: 28223.40310 τις εργάσιμες μέρες και ώρες και τα απογεύματα από τις 3:00μ.μ. έως τις 8:00μ.μ. καθώς και το Σάββατο 10:00 π.μ.-1:00 μ.μ. στο τηλ. 6946045022.

Υπηρεσίες και Φορείς στήριξης:

  • «Βοήθεια στο Σπίτι Ιναχωρίου»-Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Κισσάμου: 28223.40320
  • «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κισσάμου», Ψυχολογική υποστήριξη: 28220.83105, Κοινωνική στήριξη, συμβουλευτική και πληροφορίες για επιδόματα: 28220.31989
  • «Βοήθεια στο Σπίτι Κισσάμου» – Αννουσάκειο ίδρυμα Ι.Μ.Κ.Σ.: 28220.23717
  • ΕΠΟΦΕΚ, καταγραφή αιτημάτων: 28220.83500

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...